Κινηματογράφοι - Δεξαμενή (θερινός)




Η Δεξαμενή αποτελεί περίτρανο δείγμα νέου σχετικά κινηματογράφου, ο οποίος όχι μόνο κατόρθωσε να επιβληθεί στην πιάτσα των θερινών, αλλά να δημιουργήσει και ένα ολόκληρο τοπόσημο γύρω του, αφού από τότε που άνοιξε, το 1991, συμπαρέσυρε και την ευρύτερη περιοχή που μεταμορφώθηκε σε τόπο νυχτερινής ψυχαγωγίας. Ο κινηματογράφος λειτούργησε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Κέντρου των Εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ. Άλλωστε ο ίδιος ο χώρος όπου βρίσκεται ανήκει δικαιωματικά στην Εταιρεία Ύδρευσης, αφού δεν είναι άλλος από τη στέγη μιας δεξαμενής του αρχαίου υδραγωγείου της Αθήνας. Πήρε το όνομά του όχι μόνο από τη δεξαμενή αυτή καθ' εαυτή αλλά και από την πλατεία με το ίδιο όνομα, μια ανάσα (ανηφορικός) δρόμος από το κέντρο του Κολωνακίου. Ήταν event το ξεκίνημα της λειτουργίας του, αφού άνοιξε τις πόρτες του σε μια εποχή που τα θερινά απαξιώνονταν και έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Η Δεξαμενή, όμως, όχι μόνο τόλμησε να λειτουργήσει αλλά και να κάνει και ουσιαστική διαφορά, αφού τόσο ο διάκοσμος όσο και ο τεχνικός εξοπλισμός (δυνατό Dolby Stereo με το καλησπέρα σας) ήταν σκάλες ανώτερα του μέσου θερινού της εποχής.

Η είσοδός του βρίσκεται επί της Πλατείας Δεξαμενής, διακριτική και κομψή, με τη φωτεινή της επιγραφή και τα ταμπλώ των ταινιών της σαιζόν. Θα ανεβείτε όμως κάποια σκαλάκια (λες και δεν έχετε φάει ήδη αρκετή ανηφόρα), για να βρεθείτε ένα επίπεδο πιο πάνω, όπου θα συναντήσετε το ταμείο και τους χώρους υποδοχής. Το μπαρ βρίσκεται στα δεξιά σας, αφού βγάλετε εισιτήριο, είναι μεγάλο, καλά εξοπλισμένο και οδηγεί σε μια αυλή-χώρο αναμονής με τραπεζάκια, για να αράξετε αν το επιθυμείτε μέχρι να ξεκινήσει η ταινία. 

Η πρόσβαση στην αίθουσα γίνεται από τα αριστερά του ταμείου, όπου θα συναντήσετε μια ευρύχωρη και όμορφη αυλή, προστατευμένη με τοιχία και φυτά από τον γύρω χώρο και τα φώτα του. Η Δεξαμενή μοιάζει με χειμερινό σινεμά χωρίς ταβάνι. Αυτό που θα κερδίσει την προσοχή σας με την πρώτη είναι η πολύ μεγάλη υπερυψωμένη οθόνη που επιτρέπει άνετη θέαση, από παντού σχεδόν, εκτός από τις 3-4 πρώτες σειρές μια και θα χρειαστεί να σηκώνετε το κεφάλι σας. Το άλλο που θα παρατηρήσετε επίσης είναι οι σωλήνες που βγαίνουν από το πάτωμα σε μερικά σημεία (λείψανα του παλιού υδραγωγείου) που δημιουργούν μια "γεια σου" αίσθηση. Άνετες πολυθρόνες σε καλή απόσταση μεταξύ τους, πολλά τραπεζάκια και αρκετό πράσινο δημιουργούν μια φιλόξενη και εξοχική αίσθηση που μοιάζει να απέχει μίλια από το κέντρο της πόλης και σας προδιαθέτουν ευχάριστα με το που θα μπείτε. Κορυφαίας ποιότητας η Dolby Cinema ψηφιακή προβολή, με δυνατό Dolby Digital ήχο, χωρίς subwoofer. 

Λόγω τεχνικών θεμάτων που δεν είχαν σχέση με τον κινηματογράφο, η Δεξαμενή δεν λειτούργησε το καλοκαίρι του 2020, επανέκαμψε όμως έναν χρόνο αργότερα.

Δεξαμενή

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)