La noche de los girasoles (2006)


Ελληνικός τίτλος: Η νύχτα των ηλιοτροπίων

Δραματικό θρίλερ του Χόρχε Σάντσες-Καμπεζούδο, με τους Καρμέλο Γκομέζ, Τζούντιθ Ντιακάτε, Τσέλσο Μπουγκάλο, Μανουέλ Μορόν, Βινσέντε Ρομέρο. 

Ένας σπηλαιολόγος επισκέπτεται ένα χωριό όπου ανακαλύφθηκε τυχαία η ενδεχόμενη είσοδος σε μια σπηλιά. Όσο ερευνά τον χώρο, η κοπέλα του δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο. Ο πανικός, η οργή και η διάθεση εκδίκησης οδηγούν σε μια τραγική σειρά εξελίξεων με απρόσμενο φινάλε. 

Ολοζώντανο και δημιουργικό το ισπανικό σινεμά, τα τελευταία χρόνια δείχνει να εξυπηρετεί, εξαιρετικά, πολλά διαφορετικά είδη και να αναδεικνύεται σε δεύτερη μεγάλη μηχανή παραγωγής τίτλων που κάνουν γκελ στο κοινό εντός ευρωπαϊκού εδάφους, μετά τη Γαλλία. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα καλοκουρδισμένο θρίλερ που συναρπάζει όχι μόνο χάρη στην ιστορία του και τις ανατροπές της, αλλά και με την έξυπνη και παιχνιδίζουσα κινηματογράφησή του. Η ιστορία παρουσιάζεται χωρισμένη σε κεφάλαια, με επίκεντρο διαφορετικό ήρωα κάθε φορά και όχι απαραίτητα με γραμμική αφήγηση, γεγονός που εντείνει τις ανατροπές. Απόλυτα ρεαλιστική, χωρίς υπερβολές που να της στερούν τη δυναμική, τρομακτική αλλά και με ένα υπόγειο χιούμορ, αυτή η νύχτα των ηλιοτροπίων θα χαράξει τις ζωές των ηρώων της για πάντα και θα σας χαρίσει ένα ευχάριστο και υψηλών προδιαγραφών κινηματογραφικό δίωρο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)