Lasciati andare (2017)


Ελληνικός τίτλος: Ο γιατρός έχει τρεχάματα

Κωμωδία της RAI, σε σκηνοθεσία Φραντσέσκο Αμάτο, με τους Τόνι Σερβίλο, Βερόνικα Ετσέγκουι, Λούκα Μαρινέλλι, Βαλεντίνα Καρνελούτι. 

Ο Έλια είναι ένας μεσήλικος εβραίος ψυχαναλυτής, τσιγκούνης, μίζερος και συγκρατημένος. Αυτά του ακριβώς τα "προτερήματα" οδήγησαν τον γάμο του σε διάλυση, αλλά επειδή δεν θέλει να πληρώνει δικηγόρους, συνεχίζει να ζει με τη γυναίκα του στο σπίτι τους, το οποίο, όμως, το χώρισαν στα δύο, με εκείνη να εξακολουθεί να του κάνει την μπουγάδα. Όταν ο παθολόγος του τού συστήνει εξάσκηση για να επανέλθουν κάποιοι δείκτες σε φυσιολογικά επίπεδα, ο Έλια πέφτει επάνω στην Κλαούντια, μια σπανιόλα personal trainer και σουσουράδα ελευθέρας βοσκής, η οποία με την τρέλα της και την αφέλειά της του κάνει τη ζωή μπάχαλο. 

Ωραιότατα φιλμαρισμένη και με φροντισμένους κωμικούς ρυθμούς ταινία, με τους πρωταγωνιστές της να είναι και το μεγάλο της ατού. Ο Τόνι Σερβίλο σε έναν καθαρά κωμικό ρόλο, αλλά με εσωτερικούς ρυθμούς και μέτρο στα εκφραστικά του μέσα, μακριά από κάθε ίχνος χοντράδας, συνδυάζει γλυκύτητα, απορία, τρόμο και αναστάτωση, μπροστά στη θύελλα που λέγεται Κλαούντια -μια εξωτερικευμένης έκτασης και απλοϊκής σκέψης γυναίκα που κατέχει ερμηνευτικά η Βερόνικα Ετσέγκουι και η οποία την αποδίδει με ειλικρίνεια και σεβασμό. Αναμφισβήτητα, πάντως, την παράσταση κλέβει ο Λούκα Μαρινέλλι στον ρόλο του Έττορε, ενός γοητευτικού αλλά τραυλού τέως της Κλαούντια και νυν φυλακισμένου, οποίος θέλει να αναγκάσει τον γιατρό να τον υπνωτίσει ώστε να θυμηθεί πού έχει κρύψει τα κοσμήματα που είχε κλέψει. Απολαυστικός, γρήγορος, ανθρώπινος και με εξαίρετο κωμικό χρονισμό, ο γιατρός που έχει τρεχάματα εγγυάται μια ανάλαφρη και ταυτόχρονα αξιοπρεπέστατη κινηματογραφική απόδραση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)