The voices (2014)


Ελληνικός τίτλος: Οι φωνές

Θρίλερ των Lionsgate/Mandalay, σε σκηνοθεσία Μαρζάν Σατραπί, με τους Ράυαν Ρέυνολντς, Τζέμα Άρτερτον, Άννα Κέντρικ, Τζάκι Γουήβερ. 

Ο Τζέρρυ είναι ένας όμορφος, ευγενικός και γλυκομίλητος νεαρός άντρας που δουλεύει σε εργοστάσιο που φτιάχνει μπανιέρες. Ερωτευμένος με μια συνάδελφό του, παρεξηγεί τα λόγια της και την καλεί σε ραντεβού, στο οποίο εκείνη τον στήνει. Το θέμα είναι, όμως, ότι κανείς δεν γνωρίζει τη βαθιά ψυχική διαταραχή του Τζέρρυ, τον οποίο παρακολουθεί ψυχίατρος, επειδή ακούει φωνές. Μάλιστα, χωρίς τα χάπια του, συνομιλεί επί ώρες με τον σκύλο του και τη γάτα του. 

Πολύ ενδιαφέρον ως ιδέα αλλά εν μέρει αμήχανο ως τελικό αποτέλεσμα, το φιλμ είναι ένα καλοδεχούμενο μείγμα splatter και μαύρης κωμωδίας, το οποίο αναδεικνύει πρωτίστως ο Ράυαν Ρέυνολντς που πάσης ευκαιρίας δοθείσης φαίνεται ότι είναι καλός ηθοποιός. Εδώ, όμως, οι ευκαιρίες δεν είναι πολλές, καθώς το ζύγιασμα του θρίλερ με το χιούμορ γέρνει μονόμπαντα προς τη μαύρη κωμωδία. Αυτό δεν σημαίνει πως η ταινία δεν παρακολουθείται με ενδιαφέρον ή πως δεν έχει την αγωνία της και τις καλές της στιγμές. Ταυτόχρονα, όμως, υποφέρει και από την αμηχανία της σκηνοθέτιδας των "Περσέπολις" και "Κοτόπουλο με Δαμάσκηνα" που εδώ μοιάζει ολίγον έξω από τα νερά της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)