Κινηματογράφοι - Μίμης Φωτόπουλος (θερινός)






Από τους θερινούς κινηματογράφους που άνοιξαν σχετικά πρόσφατα, το 1995, ως δημοτική πρωτοβουλία, ο Μίμης Φωτόπουλος είναι από εκείνα τα ήσυχα σινεμά, που δεν έγιναν ποτέ "διάσημα", που δεν φιγουράρουν κάθε χρόνο στις προκάτ λίστες της σχετικής αρθρογραφίας, αλλά που έχουν αποκτήσει φανατικό και μεγάλο κοινό, αποτέλεσμα της φροντίδας των ανθρώπων τους που τους διακρίνει το μεράκι. Σε κεντρικό σημείο στο Μαρούσι και με εύκολη πρόσβαση, μόλις λίγα βήματα από την Κηφισίας και δίπλα στο εμπορικό κέντρο Αίθριο, το σινεμά είναι κυριολεκτικά κρυμμένο μέσα σε ένα καταπράσινο αλσύλλιο. Πλησιάζοντας θα συναντήσετε ένα κομψό κτίριο, με κεραμιδάκι (μοιάζει με παλιό σπίτι) με μια όμορφη νέον επιγραφή που φέρει το όνομα του σινεμά. Αυτό που εντυπωσιάζει στην υποδοχή, είναι η φιλόξενη αυλή, με πάρα πολλά τραπεζάκια. η οποία εξυπηρετείται από το διαμπερές μπαρ του σινεμά και η οποία λειτουργεί και ανεξάρτητα από τον κινηματογράφο, θυμίζοντας παλιό (αλλά καλό) αναψυκτήριο. Στα αριστερά σας όπως κοιτάτε το κτίριο, βρίσκεται το ταμείο, περιτριγυρισμένο από κάποιες αφίσες και φωτογραφίες ταινιών, και ακριβώς μπροστά του η πρόσβαση στην αίθουσα, η οποία μάλιστα δεν έχει την παραμικρή οπτική επαφή με τον έξω χώρο. 

Μικρό σινεμαδάκι σχετικά, αλλά κομψότατο, εξοχικό και πολύ φιλόξενο, ο Μίμης Φωτόπουλος είναι πνιγμένος στο πράσινο, με δέντρα και φυλλωσιές παντού. Τραπέζιου σχήματος η αυλή, κοντράρει όμορφα αισθητικά το φυσικό πράσινο με αποχρώσεις του γκρι στη σκηνή που αγκαλιάζει τη μεγάλη οθόνη. Απαλοί τόνοι και στις άνετες πολυθρόνες που είναι τοποθετημένες σε δύο μπλοκ, με αρκετά τραπεζάκια, επάνω στα οποία υπάρχουν γλαστράκια με βασιλικό ή άλλα φυτά. Προς τιμήν του μαρουσιώτη ηθοποιού που έδωσε το όνομά του στον κινηματογράφο, δεξιά της οθόνης, ένα πλαϊνό ταμπλώ φέρει αφίσες από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του, ενώ το όνομά του δεσπόζει και στην κορυφή της οθόνης. Το χαλίκι στο πάτωμα ενισχύει την εξοχική διάθεση, ενώ δέντρα και σκηνή κρατούν την πόλη και τα φώτα της μακριά. Εξτραδάκι και οι ανεμιστήρες, που φροντίζουν να ενισχύουν τη δροσιά του χώρου τις ζεστές νύχτες. Το μπαρ (που είναι στο πίσω μέρος του σινεμά) είναι μια πολύ καλή έκπληξη, με πολλές επιλογές φαγητού και ποτού, αλλά προετοιμαστείτε για λαϊκό προσκύνημα όταν αρχίζουν να ετοιμάζονται τα καλαμάκια. Η προβολή φυσικά ψηφιακή DCP, με λαμπερή εικόνα, ενώ ο ήχος είναι βαθύς, σε πολύ καλή ένταση, με στερεοφωνία επί της οθόνης. 

Μίμης Φωτόπουλος

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)