Souvenir (2016)


Δραματική κομεντί της Pathé, σε σκηνοθεσία Μπαβό Ντεφύρν, με τους Ιζαμπέλ Υπέρ, Κεβίν Αζαΐς, Γιόχαν Λέυσεν, Γιαν Χάμμενέκερ, Ανν Μπριόν. 

Ένας 22χρονος ερασιτέχνης μποξέρ που δουλεύει σε εργοστάσιο παρασκευής πατέ, αναγνωρίζει στο πρόσωπο μιας μεσήλικης εργάτριας τη Λώρα, την τραγουδίστρια που είχε εκπροσωπήσει το Βέλγιο στη Eurovision 30 χρόνια πριν, για να χάσει από τους Abba και μετά να εξαφανιστεί. Γοητευμένος από το παρελθόν της και την παρουσία της. ο νεαρός Ζαν την ερωτεύεται και προσπαθεί να την πείσει να επιστρέψει στο τραγούδι. 

Γλυκόπικρη ταινία που αναμφισβήτητα διακρίνεται από την πρωταγωνιστική παρουσία της Ιζαμπέλ Υπέρ, σε έναν ρόλο που χωρίς να έχει κάτι το συγκλονιστικό, αναδεικνύεται από την ίδια. Αθώα γοητευτικός, στο πλευρό της, ο Κεβίν Αζαΐς, συμπαθής και η ιστορία, αλλά μένει ανεκμετάλλευτη, καθώς αναλώνεται στα τετριμμένα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει αυτή η κιτς βίντατζ αισθητική στον σκηνικό διάκοσμο αλλά και στα τραγούδια. Το μόνο σίγουρο είναι πως βγαίνοντας από την αίθουσα, θα σιγοτραγουδάτε το "Joli garçon, je dis oui", των Pink Martini που στην ταινία ερμηνεύει η Υπέρ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)