Django (2017)


Ελληνικός τίτλος: Τζάνγκο, ο βασιλιάς τού σουίνγκ

Δραματική βιογραφία της Pathé, σε σκηνοθεσία Ετιέν Κομάρ, με τους Ρεντά Κατέμπ, Σεσίλ Ντε Φρανς, Μπεάτα Παλυά, Μπιμπάμ Μέρστάιν, Γκαμπριέλ Μιρτέ, Γιαν Χένρικ Στάλμπεργκ. 

Ένα απόσπασμα από τη ζωή του σπουδαίου τζαζίστα Τζάνγκο Ράινχαρντ μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη, στα χρόνια της γερμανικής κατοχής στη Γαλλία, και αντίστοιχα στα χρόνια της μεγάλης του δόξας. Με τους Γερμανούς να τον πιέζουν για μια μεγάλη περιοδεία στη χώρα τους (παρουσία μάλιστα τού ίδιου του Γκαίμπελς), ο Τζάνγκο προσπαθεί να διαφύγει μαζί με την οικογένειά του στην Ελβετία ενώ ήδη έχει ξεκινήσει το πογκρόμ εναντίον των τσιγγάνων. 

Ακαδημαϊκής γραφής αλλά ενδιαφέρουσα και καλογυρισμένη ταινία που προς τιμήν της επικεντρώνεται σε ένα συγκεκριμένο περιστατικό από τη ζωή του διάσημου μουσικού, αποφεύγοντας να τη συμπιέσει ολόκληρη σε δυο ώρες. Συνδυάζοντας την εκκεντρική του προσωπικότητα με το ιστορικό κλίμα της συγκεκριμένης περιόδου, η ταινία κατ΄ ουσίαν χάνει τον ορισμό της βιογραφίας και μετατρέπεται σε μια πολεμική, δραματική ιστορία, πλημμυρισμένη ταυτόχρονα από υπέροχες μελωδίες. Ξεχωριστή φάτσα ο πρωταγωνιστής της, ο Ρεντά Κατέμπ, ενώ πανέμορφη και εντυπωσιακή η Σεσίλ Ντε Φρανς, στον ρόλο της γαλλίδας αντιστασιακής (και ερωμένης του), μια ηθοποιός που έχει μεγάλη ρέντα σε ιστορικά δράματα τα τελευταία χρόνια. Πολύ καλή η αναπαράσταση της εποχής, το ίδιο και η κινηματογράφηση των μουσικών μερών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)