Της νύχτας τα καμώματα (1957) (Α/Μ)


Ηθογραφία της Τζαλ Φιλμ, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Ορέστη Μακρή, Ελένη Χατζηαργύρη, Σμαρούλα Γιούλη, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Νίκο Ρίζο, Φραγκίσκο Μανέλλη, Γιάννη Γκιωνάκη. 

Ένας αστυνόμος περιπολεί στη νυχτερινή Αθήνα και έρχεται αντιμέτωπος με έξι ανθρώπους και τις ιστορίες τους, σε αυτή τη σπονδυλωτή δραματική κομεντί που ομολογουμένως είναι και μια φροντισμένη ταινία. 

Ο Σακελλάριος μεταφέρει στο σινεμά το θεατρικό του έργο "Ουδέν το αξιοσημείωτον", το οποίο είχε γράψει με τον Χρήστο Γιαννακόπουλο το 1952. Είχε ανέβει στο θερινό θέατρο Σαμαρτζή, με έναν μεγάλο θίασο ηθοποιών (Μίμης Φωτόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Σμαρούλα Γιούλη, Τζένη Δρόσου, Σαπφώ Νοταρά, Λέλα Πατρικίου, Γιώργος Δήμος, Νίκος Τζόγιας, Θάνος Αρώνης, Βίλμα Κύρου), εκ των οποίων μόνο η Σμαρούλα Γιούλη επιστρέφει και για την ταινία. Αξιοπρεπής παραγωγή, που κατορθώνει μέσα από τη ματιά του Αλέκου Σακελλάριου να δώσει και το στίγμα της εποχής, χωρίς υπερβολές και χοντράδες. Ο Ορέστης Μακρής επιστρέφει ακόμα μία φορά στον ρόλο ενός μεθύστακα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)