Papa ou maman 2 (2016)


Ελληνικός τίτλος: Με τον μπαμπά ή τη μαμά; 2

Κωμωδία της Pathé, σε σκηνοθεσία Μαρτέν Μπουρμπουλόν, με τους Λωράν Λαφίτ, Μαρίνα Φόις, Αλεξάντρ Ντερουσώ, Άννα Λεμαρσάν, Ακίλ Ποτιέ, Ζυντίτ Ελ Ζάιν, Μισέλ Βιγιερμόζ, Νικόλ Γκαρσιά, Σαρά Ζιροντώ, Ζονατάν Κοέν. 

Βρισκόμαστε λίγους μήνες μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, με τον Βενσάν και τη Φλοράνς να έχουν πάρει πλέον το πολυπόθητο διαζύγιο, αλλά να ζουν σε αντικριστά σπίτια, ώστε να μην δυσκολεύουν τη ζωή των παιδιών. Με τον καθέναν από τους δύο να έχει φτιάξει τη ζωή του με καινούργιο σύντροφο, φαινομενικά όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά. Κατά βάθος, όμως, η Φλοράνς δεν πηγαίνει με τίποτα την Μπενεντίκτ, την αγαπημένη του Βενσάν, όπως εκείνος αρχίζει πόλεμο με τον Εντουάρ, τον πάμπλουτο και κοσμογυρισμένο εραστή της Φλοράνς. Δεδομένου του ελεεινού του χαρακτήρα τους, δεν αργούν και πάλι να ξεσπάσουν φριχτές κόντρες μεταξύ τους, με θύματα και πάλι τα παιδιά τους. 

Οι δύο πιο αντιπαθείς γονείς επιστρέφουν για να τα κάνουν και πάλι όλα ρημαδιό, στην καθ'όλα αναμενόμενη συνέχεια τη πολύ επιτυχημένης κωμωδίας. Αναμενόμενη γιατί τα εισιτήρια του πρώτου φιλμ αναπόφευκτα θα οδηγούσαν σε sequel, αναμενόμενη όμως και στα γεγονότα που αφηγείται. Μην με παρεξηγείτε, είναι πολύ αστείο και αυτό το φιλμ, με τον Λωράν Λαφίτ ιδιαιτέρως να δίνει ρέστα ακόμα κι όταν προφέρει με διαφορετικούς τρόπους το όνομα του εραστή της τέως γυναίκας του. Είναι η ιστορία που είναι αναμενόμενη, καθώς ουσιαστικά αναμασά τα ήδη γνωστά γεγονότα και τις δεδομένες συμπεριφορές, θέτοντας απλά ένα νέο πλαίσιο. Διασκεδάζεις, όμως, και αναμφίβολα γελάς. Προς τιμήν του δε, το δεύτερο φιλμ περιορίζει κάποιες χοντράδες μόνο προς το φινάλε, αν και πάλι θα μπορούσε να τις είχε αποφύγει εντελώς.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε τη σελίδα Cinemano στο Facebook.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)