She Gods of Shark Reef (1958)


Εξωτική περιπέτεια της American International, σε σκηνοθεσία Ρότζερ Κόρμαν, με τους Μπιλ Κορντ, Ντον Ντουράντ, Λίζα Μοντέλ, Τζην Γκέρσον. 

Δύο αδέλφια δραπετεύουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει, ανεβαίνοντας σε ένα πλοίο που θεωρούσαν πως θα τους οδηγήσει στη σωτηρία. Αλλά, φευ! Καθώς το καράβι πέφτει σε τυφώνα και βυθίζεται, οι δύο άντρες ναυαγούν σε ένα ερημονήσι που δεν αναφέρεται καν στον χάρτη. Μοναδικοί κάτοικοι του νησιού, μια φυλή από γυναίκες που ζει από τα μαργαριτάρια που πουλάνε. Διστακτικά, οι γυναίκες δέχονται να τους βοηθήσουν, ιδιαίτερα μετά την επιμονή μίας εξ αυτών που την έχει γοητεύσει η παρουσία των ανδρών. Στο ειδυλλιακό νησί, όμως, υπάρχει ένα φριχτό έθιμο: η φυλή λατρεύει τους καρχαρίες, στους θεούς των οποίων θυσιάζει νεαρές παρθένες. 

Η επιτομή του B Movie και ο Ρότζερ Κόρμαν στα χειρότερά του. Δηλαδή, στα καλύτερά του. Θέλει τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης για να παρακολουθήσεις ολόκληρα και τα 63 λεπτά της ταινίας που κάνει το 4ωρο "Όσα Παίρνει ο Άνεμος" να μοιάζει με μικρού μήκους. Είναι τρομερό το πώς η ταινία δεν πραγματοποιεί τίποτα από όσα θεωρητικά υπόσχεται. Το αχαρτογράφητο νησί είναι μια παραλία στη Χαβάη και ανά πάσα στιγμή περιμένεις να σκάσει μύτη το κρουαζιερόπλοιο. Οι "θεές" του τίτλου δεν υπάρχουν (ιδέα της εταιρείας ήταν έτσι κι αλλιώς, καθώς ο αρχικός τίτλος ήταν σκέτο "Shark Reef"), οι καρχαρίες είναι μεσαίου μεγέθους και προφανώς "κομμένοι" από κάποιο ντοκυμανταίρ ή άλλη ταινία (όπως και ο τυφώνας) και προφανώς δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να μιλήσουμε για υπόθεση. Τι μένει, λοιπόν; Οι γυναίκες με το μπικίνι και τα κολιέ από άνθη και οι δύο πρωταγωνιστές που ο Κόρμαν έχει μονίμως ντυμένους μόνο με τα απολύτως απαραίτητα και διαρκώς βρεγμένους. Όταν η υπόθεση κορυφώνεται, παλεύουν κιόλας, επάνω στα κύματα. Ευτυχώς που το σενάριο ξεκαθαρίζει ότι είναι αδέλφια, γιατί με αυτά που βλέπεις, άλλα καταλαβαίνεις. Απάτη και εκεί, δηλαδή. "Θεές" υπόσχεται ο τίτλος, ημίγυμνους ημίθεους σου δείχνουν. Για την ιστορία, ο Μπιλ Κορντ και ο Ντον Ντουράντ δεν πρωταγωνίστησαν ποτέ ξανά στον κινηματογράφο, αλλά έκαναν καριέρα στην τηλεόραση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)