Je retourne chez ma mère (2012)


Ελληνικός τίτλος: Επιστροφή στο σπίτι της μαμάς

Κομεντί γυρισμένη για την τηλεόραση, σε σκηνοθεσία Γουίλλιαμς Κρεπέν, με τους Αννί Κορντύ, Πιερ Κασινιάρ, Ρούφους, Πέγκυ Λεραί.

Χωρισμένος, απολυμένος και χωρίς σπίτι, ο Φρανσουά ζει πλέον στο αυτοκίνητό του, κάτι που κρύβει από όλους, ακόμα και από τον γιο του τον οποίο προσπαθεί να βλέπει κρυφά από την τέως γυναίκα του. Καθώς η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς, αποφασίζει να πάει στο πατρικό του, σε μια επαρχιακή πόλη και να ζήσει λίγες μέρες με τη μητέρα του, στην οποία βέβαια δεν λέει την αλήθεια. Υποκρίνεται πως έχει αναλάβει ένα project σε μια τοπική μεγάλη εταιρεία, και πως το σπίτι της τον εξυπηρετεί ώστε να αποφεύγει το πήγαινε-έλα από το Παρίσι, ή από το να μείνει σε κάποιο ξενοδοχείο. Κατά την παραμονή του εκεί, συναντά παλιούς συμμαθητές και τέως αγαπημένες, ενώ πρέπει να αντιμετωπίσει και τη σχέση της μητέρας του με τον παλιό του καθηγητή της γυμναστικής.

Η Αννί Κορντύ με το κινηματογραφικό μπρίο της και τη στόφα της σταρ δίνει πνοή σε αυτήν την πλήρως αναμενόμενη τηλεταινία, παρέα με τον γοητευτικό Πιερ Κασινάρ. Έχει πολιτικοκοινωνικό ενδιαφέρον πως παρακολουθούμε ακόμα μία από τις πολλές γαλλικές παραγωγές των τελευταίων ετών με θέμα κάποιον μεσήλικα που επιστρέφει άνεργος και χωρισμένος στο πατρικό του, γεγονός που μας επιτρέπει να συμπεράνουμε εύκολα πως το θέμα απασχολεί τη σημερινή Γαλλία έντονα. Στη συγκεκριμένη ταινία πάντως, τα πάντα γίνονται με περίσσια ψυχραιμία, οπότε τόσο ο κοινωνικός σχολιασμός όσο και το χιούμορ έρχονται σε μετρημένες δόσεις -προφανώς λόγω της τηλεοπτικής καταγωγής της- με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει άνευρο, μολονότι χαριτωμένο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)