Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) (Α/Μ)


Κωμωδία της Δ.Κ. Films, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πετρίδη, με τους Νίκο Σταυρίδη, Μίμη Φωτόπουλο, Κατερίνα Γιουλάκη, Βασίλη Μαλούχο, Βάνα Λεκαράκου, Μαρίνα Παυλίδου, Σόφη Ζαννίνου, Μάκη Δεμίρη, Μπάμπη Ανθόπουλο, Μανώλη Δεστούνη. 

Ο Αριστοτέλης Κολοκυθάς είναι ο επιπόλαιος του τίτλου, αφού μετά από δύο αποτυχημένους γάμους, σπαταλά τα χρήματα της βιομηχανίας ζυμαρικών για τα μάτια μιας λαϊκής τραγουδίστριας, της Μιρέλλας, που του έχει κλέψει την καρδιά. Ο συνεταίρος του, Ορέστης Μπαρμπούτσογλου, κάνει ό,τι μπορεί για να τον συνεφέρει και να σταματήσει να ξοδεύει αλόγιστα τα λεφτά του εργοστασίου του. Όμως, ο Αριστοτέλης δεν βάζει μυαλό, τινάζει την επιχείρηση στον αέρα και μετά, χωρίς να έχει άλλη λύση, ετοιμάζεται να πάει στο Κονγκό να δουλέψει με τον δίδυμο αδελφό του. 

Το σενάριο του Ναπολέοντα Ελευθερίου είναι μία από τα ίδια, με τα "αστεία" να βγαίνουν από τα ονόματα των ηρώων και από τις γενικότερες χοντράδες και απιθανότητες. Κάμποσα τραγούδια για να περνά η ώρα, συμπτώσεις και αυτοσχεδιασμοί ελλείψει σκηνοθετικής καθοδήγησης από το δίδυμο Σταυρίδη-Φωτόπουλου. Δεν είχε πάει καλά ούτε στην εποχή της.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)