Δουλειές με φούντες (1959) (Α/Μ)




Κωμωδία της Ήλιος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Πάνου Γλυκοφρύδη, με τους Νίκο Σταυρίδη, Γιάννη Γκιωνάκη, Λάκη Σκέλλα, Αλέκα Στρατηγού, Λυδία Στεφανίδου, Παμφίλη Σαντοριναίου. 

Δύο φίλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μικρές κομπίνες, πουλώντας γιατροσόφια και υφάσματα "πολυτελείας" στους δρόμους. Συνήθως, ο ένας κάνει των πωλητή και ο άλλος τον κράχτη, τον ευχαριστημένο πελάτη, δηλαδή, που αγοράζει μεγάλες ποσότητες. Με την αστυνομία στο κατόπι τους, τα νοίκια να τρέχουν και μια πελάτισσα να τους κυνηγάει όπου τους πετύχει, οι δυο φίλοι βρίσκουν τη σωτηρία στο πρόσωπο ενός αγαθοβιόλη επαρχιώτη που έρχεται στην Αθήνα με όλες του τις οικονομίες, με σκοπό να γίνει πλούσιος. Οι δύο επιτήδειοι τον παίρνουν υπό την προστασία τους, τον πηγαίνουν σε δήθεν γιατρούς για εξετάσεις, αποσπώντας του χρήματα, του ρίχνουν από κοντά τη δήθεν νοσοκόμα που του παίρνει τα μυαλά, και κάποια στιγμή τον πείθουν πως θα πρέπει να αγοράσει ένα τρόλλεϋ. 

Τυπική κωμωδία της εποχής, από αυτές που ουσιαστικά έδιναν άφεση σε όλους τους κακόμοιρους κομπιναδόρους. Έχει κάποιες αστείες στιγμές, αλλά υποφέρει και από μια μέτρια παραγωγή που την επιβαρύνει τεχνικά, ενώ το σενάριο δεν αποφεύγει τις κραυγαλέες υπερβολές. Είναι καλός ο Λάκης Σκέλλας, στον ρόλο του επαρχιώτη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)