Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου (1968) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της Κούλα Φιλμ, σε σκηνοθεσία Κώστα Δούκα, με τους Τόλη Βοσκόπουλο, Δούκισσα, Στέφανο Στρατηγό, Μάνο Κατράκη, Μαρί Πανταζή.

Δυο αδέλφια μεγαλώνουν μόνα τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους, υπό την προστασία του παπά του χωριού. Εκείνος, όμως, γνωρίζει ένα μεγάλο μυστικό: πως τα δύο παιδιά δεν είναι αδέλφια, μα πως την Άννα τη μεγάλωσε σαν παιδί της η μαμά του Δημήτρη. Τα χρόνια περνούν και τα δύο παιδιά, μεγάλα πια, ξεκινούν μια νέα ζωή στην Αθήνα. Ο Δημήτρης πιάνει δουλειά σε ένα εργοστάσιο, όμως η καλή του φωνή τού εξασφαλίζει καριέρα στο τραγούδι. Εν τω μεταξύ, στις ζωές τους μπαίνουν ο διευθυντής του εργοστασίου όπου δούλευε ο Δημήτρης και ο ο οποίος θέλει να παντρευτεί την Άννα, αλλά και η αδελφή του, που είναι ερωτευμένη με τον Δημήτρη. Μολονότι αυτό θα επισφράγιζε την ευτυχία τους, τα ισχυρά και καθόλου "αδελφικά" αισθήματα που νιώθουν τα δύο παιδιά σκιάζουν τις ζωές τους.

Αν κάποια ταινία μπορεί να αιτιολογήσει την προέλευση της φράσης "μόνο στις ελληνικές ταινίες συμβαίνουν αυτά τα πράγματα", τότε είναι αυτή εδώ. Καμία λογική σε οτιδήποτε συμβαίνει, με πρώτη και καλύτερη την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του παπά που τους μεγάλωσε να τους πει την αλήθεια, για να ξεμπερδεύουμε μία και καλή. Δεν θα μπω καν στη διαδικασία να εξετάσω διαλόγους και την "ανατροπή" του φινάλε που ακυρώνει τη επιστήμη της στατιστικής και τη θεωρία των πιθανοτήτων ταυτόχρονα. Παρ' ότι δε το δίδυμο Βοσκόπουλου-Δούκισσας ήταν στα ντουζένια του τότε (τόσο καλλιτεχνικά όσο και αισθηματικά), η ταινία άφησε παντελώς αδιάφορο το κοινό.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)