Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο... (1962) (Α/Μ)


Κομεντί της Κρόνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη, με τους Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Ντανιέλ Λωντέρ, Ανδρέα Φιλιππίδη, Χριστόφορο Νέζερ, Γιάννη Γκιωνάκη, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίτσα Τσαγανέα, Δέσπω Διαμαντίδου. 

Ο Σπύρος εργάζεται σε ένα χρηματιστηριακό γραφείο. Κάποιο Σάββατο, λίγο πριν το κλείσιμο, μια εντυπωσιακή γυναίκα μπαίνει μέσα και του ζητά να της αλλάξει το συνάλλαγμα που είχε επάνω της σε Δραχμές. Μολονότι η ώρα των συναλλαγών είχε περάσει, ο Σπύρος, γοητευμένος από την ομορφιά της, αποφασίζει να την εξυπηρετήσει. Έλα μου όμως που η νεαρά είναι απατεώνισσα και του δίνει πλαστά νομίσματα... Έτσι, ο ήρωάς μας, αποφασίζει να την εντοπίσει, όχι μόνο επειδή τον εξαπάτησε, αλλά και επειδή την έχει ερωτευθεί.

Συμπαθής ταινία, με φροντισμένη παραγωγή και πρωτότυπο σενάριο του Κώστα Πρετεντέρη και του Ασημάκη Γιαλαμά, που την κρατά προσγειωμένη στο θέμα της, χωρίς ανοησίες και χονδροειδείς πλάκες. Εννοείται, πως ο Βασίλης Γεωργιάδης στη σκηνοθεσία φρόντισε να βγει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Η γαλλίδα Ντανιέλ Λωντέρ που πρωταγωνιστεί υπήρξε μοντέλο στο Παρίσι και σύζυγος του Φοίβου Ραζή, ενός από τους πιο διάσημους Έλληνες της εποχής, μέλος του διεθνούς τζετ σετ. Στην ταινία, ακούγονται δύο πρωτότυπα τραγούδια που έγιναν πολύ μεγάλες επιτυχίες: η Ρίτα Σακελλαρίου ερμηνεύει το "Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο" και η Τζένη Βάνου το "Κάτι μού λέει", αμφότερα σε μουσική Κώστα Καπνίση και στίχους Κώστα Πρετεντέρη.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)