O εαυτούλης μου (1964) (Α/Μ)


Κωμωδία της Νόβακ Φιλμς, σε σκηνοθεσία Ορέστη Λάσκου, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Άννα Ματζουράνη, Θανάση Μυλωνά, Μιράντα Μυράτ, Δημήτρη Νικολαΐδη, Ζωή Φυτούση, Γιώργο Γαβριηλίδη. 

Ο Γιάγκος Αγγελής είναι ο διευθυντής ενός σπουδαίου εργοστασίου και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος παρτάκιας που έχει περπατήσει ποτέ στον πλανήτη. Φροντίζοντας τα πάντα να εξυπηρετούν τις δικές του ανάκγες και τα δικά του θέλω, έχει κατορθώσει να έχει στο πλευρό του την έρημη την Ελένη, αρραβωνιαστικιά εδώ και πέντε χρόνια, χωρίς ελπίδες γάμου, τη Λιλή, τη γραμματέα του, που θέλει να την παντρέψει με έναν άβουλο υπάλληλό του ώστε να εξακολουθεί να την έχει από κοντά, αλλά και την κ. Παπαγεωργίου, χήρα του εργοστασιάρχη που ψάχνεται να αποκατασταθεί με κάποιον στον οποίο μπορεί να εμπιστευθεί και το εργοστάσιο.

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μεταφέρει με επιτυχία στον κινηματογράφο τον χαρακτήρα του εγωιστή μπον βιβέρ που τα ήθελε όλα για τον εαυτό του, στη διασκευή του ομότιτλου θεατρικού που είχε ανεβάσει για πρώτη φορά ο Βασίλης Λογοθετίδης τη σαιζόν 1941-1942 στο θέατρο Κοτοπούλη. Μία 20ετία αργότερα, η παράσταση ανεβαίνει ξανά στο θέατρο Βέμπο με τον θίασο του Νίκου Σταυρίδη, υπό τον τίτλο "Η αυτού εξοχότης εγώ", σε σκηνοθεσία Γιώργου Θεοδοσιάδη, όπου συναντάμε την Μπεάτα Ασημακοπούλου και τον Θανάση Μυλωνά που επανέλαβαν τους ρόλους τους τρία χρόνια αργότερα και στο σινεμά. Είναι έξυπνο έργο, πολύ "σύγχρονο" παρά τα χρόνια του, και η σκηνοθεσία του Λάσκου το απογειώνει σε μια ευχάριστη ταινία με γρήγορους ρυθμούς, η οποία εκμεταλλεύεται με κινηματογραφική οπτική τους διαλόγους-πολυβόλο του πρωτότυπου κειμένου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)