Κινηματογράφοι - Δαναός (2 αίθουσες)

Αίθουσα 1
Αίθουσα 2

Είναι μερικές τοποθεσίες που σε κάνουν να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στην Αθήνα και σε ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές μητροπόλεις: Το Μέγαρο Μουσικής ας πούμε, ή το μετρό, ή η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Ο Δαναός είναι αναμφισβήτητα μια από αυτές τις τοποθεσίες, αφού στα πάντα μπορεί να συγκριθεί με τις υψηλών προδιαγραφών κινηματογραφικές αίθουσες στο Παρίσι ή το Λονδίνο. Είναι σχετικά νέος κινηματογράφος, αφού άνοιξε τις πόρτες του στη σπουδαία κινηματογραφική πιάτσα των Αμπελοκήπων μόλις το 1972, στο ισόγειο ενός καινουργιόχτιστου τότε κτιρίου. Μέσα στα χρόνια κατόρθωσε να δημιουργήσει και να διατηρήσει μέχρι σήμερα ένα ξεχωριστό προφίλ που συνδύαζε δημοφιλείς καλλιτεχνικές επιλογές στον προγραμματισμό του σε συνδυασμό με μια πολυτελή και μεγάλη αίθουσα.

Ο Δαναός υπήρξε πρωτοπόρος και στις τεχνολογικές εξελίξεις. Από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του περηφανευόταν για την οθόνη Vistarama, ήταν από τους πρώτους που εξοπλίστηκε με ήχο Dolby Stereo,τον οποίο και αναβάθμισε σε Dolby SR, ενώ το 1996 εξοπλίζεται με ήχο DTS. Το 1998, η αίθουσα ανακαινίστηκε ριζικά, με νέα χρώματα και υψηλή αισθητική, με ξύλινα πάνελ για ενίσχυση της ακουστικής στους πλαϊνούς τοίχους που της δίνουν όψη αίθουσας μουσικής ή των κινηματογράφων prestige της γαλλικής UGC, ειδικά δε σε συνδυασμό με τις αναπαυτικές γαλάζιες πολυθρόνες. Την ίδια χρονιά ο Δαναός αποκτά και τη μικρή αλλά θαυματουργή αίθουσα 2, η οποία δεν πήρε τη θέση του εξώστη (όπως ήταν η νόρμα σε πολλούς κινηματογράφους) ούτε στέρησε σε μέγεθος την κεντρική του αίθουσα, καθώς κατασκευάστηκε σε χώρο που κάποτε φιλοξενούσε κατάστημα. Σήμερα, επωφελούμενος και από την άμεση γεiτνίασή του με την πιάτσα διασκέδασης της Πανόρμου καθίσταται τόπος μιας ολοκληρωμένης εξόδου αν κάποιος το επιθυμεί.

Η πρόσοψή του βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας, είναι λιτή σχετικά, αλλά εντυπωσιάζει η κεντρική του επιγραφή με την κομψή γραμματοσειρά επάνω ακριβώς από το πάνελ με τις ταινίες που προβάλλονται. Ένας διάδρομος διακοσμημένος με τα "προσεχώς" οδηγεί στο ταμείο που βρίσκεται δεξιά, λίγο πριν τις γυάλινες πόρτες εισόδου προς το μεγάλο και άνετο φουαγέ, με τις πολυθρόνες και τα σκαμπώ πλάι σε μπάρες. Το μπαρ θυμίζει πραγματικό μπαρ και καταλαμβάνει όλη τη δεξιά πλευρά, σερβίρει όλα τα αναμενόμενα, καθώς και ποτά, καφέ, σάντουιτς και γλυκίσματα. Το βιβλιοπωλείο που βρισκόταν στο φουαγέ έχει συρρικνωθεί κάπως, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει, ενισχυμένο και από DVD.

Η είσοδος για την πλατεία της αίθουσας 1 είναι ακριβώς μπροστά, ενώ στα αριστερά βρίσκονται οι σκάλες που οδηγούν στον μεγάλο εξώστη. Ο Δαναός 1 είναι όπως είπα και πρωτύτερα ένας εντυπωσιακός κινηματογράφος, όμορφα και έντονα φωτισμένος, με μεγάλη οθόνη που λάμπει κάτασπρη και κυριαρχεί στον χώρο από τους προβολείς που πέφτουν επάνω της. Με αποχρώσεις γαλάζιου, καφέ και σωμόν ολόγυρα, η αίθουσα παρέχει κομψότητα, πολυτέλεια και άνετη θέαση από παντού. Η ψηφιακή προβολή της Dolby είναι υψηλού επιπέδου, όπως και ο πολυκάναλος surround ήχος με το βαθύ και πλούσιο μπάσο. Η αίθουσα 1 είναι εξοπλισμένη και για προβολές Dolby 3D.

Η είσοδος για την αίθουσα 2 είναι ακριβώς απέναντι από αυτήν για την 1, ή αλλιώς δεξιά και με αναστροφή μόλις μπείτε στο φουαγέ. Μετά από κάποια σκαλάκια βρίσκεστε σε έναν Δαναό τσέπης, μια αίθουσα μικρή, με λίγες θέσεις (τις ίδιες αναπαυτικές γαλάζιες πολυθρόνες της μεγάλης αίθουσας) σε αμφιθεατρική διάταξη σταδίου και μικρή οθόνη, όσο ακριβώς επιτρέπει ο χώρος. Ο Δαναός 2 είναι μια πρακτική αίθουσα που υπάρχει για να επιτρέπει την προβολή ορισμένων ταινιών για περισσότερες εβδομάδες, και υπό αυτό το πρίσμα είναι μια χαρά. Κομψή όσο τής επιτρέπεται, με εντυπωσιακής ποιότητας ψηφιακή προβολή της Dolby, πολυκάναλο ήχο με εξαιρετική ακουστική, ισχυρά μπάσα και δυνατότητα για 3D, δεν προδίδει στο παραμικρό το κύρος και την αισθητική του μεγάλου του αδελφού. Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα ο Δαναός έχει μπει και στον χώρο της διανομής ενώ μεταδίδει ζωντανά μουσικά γεγονότα από όλο τον κόσμο. Μέλος του δικτύου κινηματογράφων Europa Cinemas.

Δαναός
Λεωφόρος Κηφισίας 109, Ερυθρός Σταυρός

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)