Creed (2015)


Ελληνικός τίτλος: Η γέννηση ενός θρύλου

Αθλητικό δράμα της MGM και των Warner/New Line, σε σκηνοθεσία Ράυαν Κούγκλερ, με τους Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Συλβέστερ Σταλλόνε, Τέσσα Τόμσον, Φυλίσια Ρασάντ, Τόνυ Μπέλλιου. 

Ο Άδωνις Κρηντ, γιος του θρύλου της πυγμαχίας Απόλλο, εγκαταλείπει τη δουλειά του για να αφοσιωθεί στην πυγμαχία. Για να πετύχει το στόχο του, απευθύνεται στον παλιό αντίπαλο και φίλο του πατέρα του, Ρόκυ Μπαλμπόα, για να τον προπονήσει. 

Αναμφισβήτητα, ο Ρόκυ στιγμάτισε την καριέρα του Συλβέστερ Σταλλόνε και ενδεχομένως να υπήρξε η μεγαλύτερη καλλιτεχνική επιτυχία του, παρά τις αδυναμίες κάποιων από τις ταινίες της σειράς. Είναι, πάντως, γεγονός πως ο Σταλλόνε όποτε επέστρεφε στον Ρόκυ, ελλείψει άλλων ρόλων προφανώς, το έπραττε με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Το ίδιο πράττει και εδώ, σε μια ταινία που ουσιαστικά αναδεικνύει έναν νέο ήρωα από τη θεματολογία του Ρόκυ, και που παρουσιάζει το θέμα της με σοβαρότητα και αξιοπιστία, χωρίς υπερβολές. Όμως, πέραν της βασικής ιστορίας και της νοσταλγικής ατμόσφαιρας, η ίδια η ταινία υποφέρει από επαναλαμβανόμενους διαλόγους και αργούς ρυθμούς, ενώ η μεγάλη μάχη του φινάλε αργεί χαρακτηριστικά. Στα σίγουρα προτερήματά της, ο δυναμικός νεαρός πρωταγωνιστής της, η ήπια και ώριμη ερμηνεία του Σταλλόνε και η μουσική του Λούντβιχ Γκέρανσον. Ένα συγκινητικό και αξιοπρεπέστατο νέο κεφάλαιο στην κινηματογραφική ιστορία του Ρόκυ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)