Κάτι κουρασμένα παλληκάρια (1967)



Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Λάμπρο Κωνσταντάρα, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Μπέττυ Αρβανίτη, Χρόνη Εξαρχάκο, Μέλπω Ζαρόκωστα, Νόρα Βαλσάμη.

Ένας ευκατάστατος επιχειρηματίας στα 50 του δεν λέει να βάλει μυαλό και κυνηγάει μικρούλες κάνοντας το τζόβενο, έως ότου πέφτει θύμα κάποιων απατεώνων που θέλουν να του φάνε τα λεφτά.

Μια μεγάλη θεατρική επιτυχία των Γιαλαμά/Πρετεντέρη μεταφέρεται στον κινηματογράφο και πλάθει ουσιαστικά την περσόνα που στοίχειωνε όλα τα χρόνια τον Λάμπρο Κωνσταντάρα, αυτήν του αθεράπευτου μπον βιβέρ γυναικά που δεν κοιτάει την ηλικία του και θέλει μόνο μικρούλες. Το κείμενο είναι πολύ καλό, με γρήγορους ρυθμούς και καλές ατάκες (χούφτωσ'την, χούφτωσ'την), αλλά κινηματογραφικά πάσχει από μία φλατ διεκπεραιωτική σκηνοθεσία. Έχει γέλιο.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)