Anime nere (2014)


Ελληνικός τίτλος: Σκοτεινές ψυχές

Δραματική ταινία του Φραντσέσκο Μούντζι, με τους Μάρκο Λεονάρντι, Πεπίνο Ματσότα, Φαμπρίτσιο Φερρακάνε, Άννα Φερούτζο, Τζουζέπε Φούμο, Στέφανο Πρίολο, Βίτο Φατσιόλα, Κόζιμο Σπανιόλο, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα. 

Μια οικογένεια διαλύεται όταν ο γιος ενός εκ των τριών αδελφών αποφασίζει να κάνει του κεφαλιού του και να μπει στη συμμορία των θείων του, παρά την αντίδραση του πατέρα του, ξυπνώντας μια παλιά αιματηρή βεντέτα. 

Ιδιότροπη γκαγκστερική ταινία, υπόγειας δράσης και ανθρώπινων ρυθμών, που όμως υποστηρίζεται άριστα από χαρακτήρες και ερμηνείες. Ίσως η πιο ειλικρινής ματιά στις μαφιόζικες οικογένειες της Βόρειας Ιταλίας που μπορούν να ισορροπήσουν την εγκληματική τους δράση με ένα κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα στο χωριό. Ένα καλοστημένο καστ, προσεκτική χρήση ήχων και μουσικής καθώς και ένας σύγχρονος ρεαλισμός συνθέτουν μια ενδιαφέρουσα ταινία που θέλει να αφηγηθεί με αρτιότητα την ιστορία της χωρίς να καταφύγει σε εύκολους εντυπωσιασμούς δράσης.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)