Cinderella (2015)


Ελληνικός τίτλος: Σταχτοπούτα

Παραμύθι της Disney, σε σκηνοθεσία Κέννεθ Μπράνα, με τους Λίλυ Τζέημς, Κέητ Μπλάνσετ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Στέλαν Σκάρσγκάαρντ, Ντέρεκ Τζάκομπι. 

Το διάσημο παραμύθι μεταφέρεται ξανά στον κινηματογράφο από την Disney, στο πλαίσιο του σχεδίου της να γυρίσει με ζωντανούς ηθοποιούς όλες τις κλασσικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της. Στην προκειμένη περίπτωση ο Κέννεθ Μπράνα στήνει μια χαριτωμένη αλλά ακαδημαϊκή μεταφορά του παραμυθιού, αναζητώντας ολίγον και το back story θέλοντας να προσδώσει ίχνη ρεαλισμού, χωρίς όμως να χάσει και το παιδικό κοινό στο οποίο πρωτίστως απευθύνεται. Ως αποτέλεσμα, έχουμε μια συμπαθητική ταινία, χωρίς τα τραγούδια των κινουμένων σχεδίων, μια εξαιρετική μητριά από την Κέητ Μπλάνσετ, μια συμπαθή Σταχτοπούτα από τη Λίλυ Τζέημς, παραμυθένια κουστούμια και μια όμορφη σεκάνς με τη νεραϊδονονά Έλενα Μπόναμ Κάρτερ. Περνάς καλάς, αλλά επ ουδενί δεν συγκρίνεται με την πρωτότυπη εκδοχή των κινουμένων σχεδίων.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις ταινίες φαντασίας, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)