Μια τρελλή... τρελλή οικογένεια (1965)


Κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Τζένη Καρέζη, Αλέκο Αλεξανδράκη, Μαίρη Αρώνη, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Δημήτρη Καλλιβωκά. 

Η Μίκα, η μεγάλη κόρη μιας πλούσιας αλλά εκκεντρικής οικογένειας, επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένη με τον Ανδρέα, έναν νεαρό που γνώρισε εκεί, ξεχνώντας ότι δυο μέρες αργότερα ήταν να παντρευτεί τον Μίκη, υιό εφοπλιστή. Ο νέος γαμπρός, με το που μπαίνει στο σπίτι, συνειδητοποιεί ότι έχει να κάνει με τρελούς και αποφασίζει να βάλει τάξη. 

Θεατρικό του Νίκου Τσιφόρου που δεν είχε κάνει μεγάλη επιτυχία όταν παίχτηκε στην Αθήνα, μεταφέρεται διασκευασμένο ως μουσική κωμωδία στον κινηματογράφο και σπάει τα ταμεία. Μεγάλη παραγωγή, πλούσια και σε Eastmancolor παρακαλώ (με τεχνική επεξεργασία σε στούντιο των Παρισίων), η ταινία ρέει νεράκι και με εξαιρετικές ατάκες, με βασικό της ατού τη μοναδική Μαίρη Αρώνη. Όσο, όμως, καλή είναι στα διαλογικά της μέρη, οι εμβόλιμες μουσικοχορευτικές σκηνές μπορεί στην εποχή τους να φάνταζαν εντυπωσιακές, στην πραγματικότητα όμως φρενάρουν τη ροή και δεν προσθέτουν το παραμικρό στην εξέλιξη της ιστορίας. Κακά τα ψέματα δε, ο Δημόπουλος δεν είναι Δαλιανίδης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)