Κινηματογράφοι - Άνεσις (θερινός, Αίγινα)


H ανανεωμένη αίθουσα, το καλοκαίρι του 2019


φωτογραφία από τη σελίδα Anesis Cinema, Aegina


Η αίθουσα το καλοκαίρι του 2016

Η Άνεσις είναι ο "Βενιαμίν" των θερινών της πόλης της Αίγινας, καθώς με έτος λειτουργίας το 1967 είναι το πιο νέο. Είναι όμως και το πιο εντυπωσιακό από πολλές απόψεις. Παρ' ό,τι στην καρδιά της πόλης, μπροστά από τον Πύργο του Μαρκέλλου και μόλις δύο στενά από την παραλία, η είσοδος του σινεμά βρίσκεται σε ένα γραφικό και γεμάτο ζωή στενάκι, με αποτέλεσμα να μην κυριαρχεί στον χώρο του. Ταμπλώ με φωτογραφίες και "προσεχώς" ολόγυρα, καθώς και στη γωνία του παρακάτω δρόμου σε οδηγούν στην είσοδό του, που είναι γεμάτη από φωτογραφίες των ταινιών της σαιζόν. Πίσω από το σινεμά ξεχωρίζει η πλατεία με τον όμορφα φωτισμένο πύργο, ενώ απέναντι από τον πλαϊνό τοίχο του Άνεσις θα συναντήσετε και τον χειμερινό κινηματογράφο Τιτίνα.

Πάμε λοιπόν πίσω στην είσοδο που φιλοξενεί και το ταμείο του σινεμά -στα αριστερά σας- και φυσικά την πρόσβαση στην αίθουσα -στα δεξιά σας. Μόλις περάσετε την κουρτίνα θα βρεθείτε στο πίσω αριστερό μέρος της οθόνης, με αποτέλεσμα να σας εντυπωσιάσει η μεγάλη αίθουσα και το πλήρως εξοπλισμένο, μεγάλο μπαρ που θα δείτε φάτσα πίσω. Χαλίκι κάτω, πάνινες πολυθρόνες με μαξιλαράκια σε δύο μπλοκ, με τρεις κάθετους διαδρόμους, πολλά τραπεζάκια και πυκνά φυτά ολόγυρα απομακρύνουν την πόλη και σε μεταφέρουν σε  ένα απομονωμένο και ολοπράσινο παρκάκι. Τρεις μεγάλοι ανεμιστήρες εξωτερικού χώρου θα σιγουρέψουν τη δροσιά σας ακόμη και τις ζεστές, υγρές νύχτες της Αίγινας, ενώ το μέγεθος της οθόνης, εντός δίχρωμης μπλε-κόκκινης σκηνής, σίγουρα εντυπωσιάζει. Και περιμένετε μέχρι να αρχίσει η ταινία για να συνειδητοποιήσετε με μεγάλη χαρά πως δεν βρίσκεστε απλά σε έναν παραθεριστικό θερινό σε νησί, αλλά σε ένα πολύ καλό σινεμά. Η ψηφιακή προβολή 4Κ κάνει τη μεγάλη οθόνη να λάμπει με απίστευτες λεπτομέρειες, ενώ ο Dolby 7.1 ψηφιακός ήχος παίζει δυνατά και προσφέρει βαθύ μπάσο και εξαιρετικό surround. 


Άνεσις
Αίαντος & Αιάκου, Αίγινα

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Περισσότερους θερινούς κινηματογράφους θα βρείτε συγκεντρωμένους εδώ. Για τη συγκεντρωτική λίστα των σινεμά, κλικ εδώ.


φωτογραφία από τη σελίδα Anesis Cinema, Aegina


Πρόγραμμα Αυγούστου 2019 από την ταινία "Κολέτ" -διανομή: Odeon

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)