Die Zauberflöte (2016)


Ελληνικός τίτλος: Ο μαγεμένος αυλός

Ζωντανή μετάδοση από το Arte της νέας παραγωγής του θεάτρου Σκάλα του Μιλάνου, της αγαπημένης όπερας του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, σε σκηνοθεσία Πέτερ Στάιν και με συντελεστές σπουδαστές της Ακαδημίας του θεάτρου. 

Νέοι, ταλαντούχοι σολίστ (Τιλλ Φον Ορλόφσκι, Μάρτιν Πισκόρσκι, Φατμά Σαΐντ, Γιασμίν Οζκάν, Μάρτιν Σούμερ), έδωσαν ζωή σε αυτή τη φρέσκια και κάπως παιδική ματιά του Πέτερ Στάιν, ο οποιος έστησε όλη την παράσταση βασισμένος στη γεωμετρική ισορροπία της μασονικής θεματολογίας της όπερας, η οποία δεν απέχει διόλου άλλωστε από τη στυλιζαρισμένη και ενταγμένη σε οπτικά πλαίσια αισθητική του ίδιου. Απόλυτα επιτυχημένη και η τηλεοπτική σκηνοθεσία του Ρομπέρτο Μαρία Γκράσσι που μετέφερε με κοντινά και γενικά πλάνα τα επί της σκηνής τεκταινόμενα, δίνοντάς ζωή στην αναμετάδοση. Την ορχήστρα της Ακαδημίας της Σκάλας του Μιλάνου διηύθυνε ο Άνταμ Φίσερ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε τις μουσικές ταινίες, θα βρείτε το αρχείο κειμένων του Cinemano, εδώ. Για περισσότερες μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)