Vienoulas -English spoken (2015)


Ντοκυμανταίρ του Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, αφιερωμένο στη γιαγιά του, τη Βγενούλα Κουσαθανά, τη διάσημη υφάντρα της Μυκόνου. 

Σπουδαγμένη στην Αγγλία, όταν επιστρέφει μικρή κοπέλα στο νησί, αρχίζει δειλά να πουλάει τα υφαντά της στους ελάχιστους τότε τουρίστες. Η μοναδική αγγλόφωνη ντόπια κάτοικος του νησιού τότε (στο σπίτι της που το είχε κάνει και εργαστήριο και μαγαζί υπήρχε η ταμπέλα "English spoken" (Ομιλούμε την αγγλικήν), κατορθώνει με την καπατσοσύνη της και με την έμφυτη φιλοξενία της να γίνει το άτυπο κέντρο της Μυκόνου, σημείο αναφοράς μιας ολόκληρης εποχής και τόπος συγκέντρωσης των τότε celebrities του διεθνούς τζετ σετ. 

Το ντοκυμνταίρ, γυρισμένο από τον εγκονό της και με βασικούς ομιλητές τα παιδιά της και τους συγγενείς της, καθώς και παλιούς κατοίκους της Μυκόνου, Έλληνες και ξένους, χαρακτηρίζεται από μία γλυκειά αφέλεια και οικογενειακή θαλπωρή, ενώ καταφέρνει (παρά τις όποιες ατέλειες) να μεταδώσει το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής και να δώσει το στίγμα μιας γυναίκας το όνομα της οποίας ταυτίστηκε με τη Μύκονο.

Σχόλια

  1. Διάβασα το βιβλίο το γραμμένο από την κόρη της Αννουσώ-Roe. Συγχαρητήρια στην Κόρη -Συγγραφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)