ΑΙΘΟΥΣΕΣ - Διάνα




Σινεφίλ κινηματογράφος γειτονιάς, με χαρακτήρα, στο Μαρούσι, στην καρδιά της πόλης, λίγα βήματα από τον σταθμό του Ηλεκτρικού. Από τους πιο παλιούς εν λειτουργία κινηματογράφους της Αθήνας, η Διάνα στέκει ακλόνητη στη θέση της από το 1952. Ανακαινίστηκε ριζικά στα τέλη των '90s, τόσο ως προς την εμφάνισή της όσο και ως προς τον τεχνικό εξοπλισμό της και από τότε όχι μόνο συντηρείται αλλά παραμένει και up to date. Παρά τα χρόνια της κρίσης αλλά και τον ανταγωνισμό που αντιμετώπισε από τα κινηματογραφικά μεγαθήρια της περιοχής, κατόρθωσε να λειτουργεί μέχρι σήμερα και να είναι ένας από τους πλέον αγαπητούς και φιλικούς κινηματογράφους της περιοχής των Βορείων Προαστίων.

Με έναν σοφό προγραμματισμό κόντρα σε αυτόν των multiplex της περιοχής (και δεν ήταν λίγα) και με μια φιλοσοφία ρεπερτορίου, η Διάνα προσφέρει μια επιλογή κατ' ελάχιστον δύο ταινιών την εβδομάδα (συν μία παιδική κατά βάση τα Σαββατοκύριακα), λειτουργώντας κάποιες φορές σοφά και ως αίθουσα Β' προβολής, με την ορθή έννοια του όρου, δίνοντας δηλαδή την ευκαιρία σε καλές ταινίες να ανασάνουν και να συναντηθούν με το κοινό τους, όταν έχουν βγει από τις αίθουσες της πρώτης ή της δεύτερης εβδομάδας. Βέβαια δεν είναι λίγες οι εβδομάδας που παίζει και ολοκαίνουργιες ταινίες σε Α' Προβολή.

Το κτίριό της εντυπωσιάζει ολόλευκο επί της κεντρικότατης οδού Περικλέους και αναδίδει μια φιλική αριστοκρατικότητα, κρύβοντας επιμελώς τα χρόνια του. Η μπλε στιβαρή φωτεινή επιγραφή και οι νέον ρίγες τονίζουν ένα κινηματογραφικό παρελθόν που τείνει να εκλείψει. Ολόφωτο και γεμάτο αφίσες από τις ταινίες της σαιζόν, το σινεμά σε υποδέχεται χαμογελαστό, με το ταμείο του επάνω στο φαρδύ πεζοδρόμιο, όπου βρίσκονται και τραπεζάκια με καρέκλες. Το μπαρ βρίσκεται αμέσως μετά την είσοδο και προσφέρει, πέραν των αναμενόμενων, ενδιαφέρουσες προτάσεις σε μπύρα, παγωμένο τσάι και κρασί. Το φουαγέ του σινεμά είναι εξίσου φιλόξενο και κομψό, και σε συντροφεύει με καναπέδες και πολλές φωτογραφίες και αφίσες από τις ταινίες.

Οι είσοδοι για την αίθουσα βρίσκονται δεξιά και αριστερά του μπαρ. Η Διάνα είναι μεγάλο σινεμά. Όχι τόσο φαρδύ, όσο μακρύ, με μοντέρνα χρώματα (γκρίζο με χρωματιστά σχέδια στους τοίχους), άνετα μπλε καθίσματα επίσης με σχέδιο και εξώστη. Η ικανοποιητικού μεγέθους οθόνη βρίσκεται στο βάθος της σκηνής και η θέση της εξασφαλίζει άνετη θέαση από οποιαδήποτε θέση και σειρά. Η προβολή είναι ψηφιακή υψηλής ποιότητας, με εικόνα λαμπερή και αψεγάδιαστη και ο στερεοφωνικός surround ήχος σε δυνατή ένταση και με καλή ακουστική.

Διάνα
Περικλέους 14, Μαρούσι
Στάση μετρό: Μαρούσι (γραμμή 1 -Ηλεκτρικός)
Στάσεις λεωφορείων: 16η Αμαρουσίου (γραμμές 446, 541, Α8), Πλατεία Πίνδου (γραμμή 501), Τσαλδάρη (γραμμές 501, 541, Α8), Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (γραμμή 446), Σταθμός ΗΣΑΠ (γραμμές 010, 020, 030, 040, 080 Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)