Star Trek VI: The undiscovered country (1991)


Ελληνικός τίτλος: Σταρ Τρεκ VI -O άγνωστος κόσμος

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Paramount, σε σκηνοθεσία Νίκολας Μέγερ, με τους Γουίλλιαμ Σάτνερ, Λέοναρντ Νιμόυ, ΝτεΦόρεστ Κέλλυ, Τζέημς Ντούχαν, Τζωρτζ Τακέι, Νισέλ Νίκολς, Κιμ Κάτραλ, Μαρκ Λέναρντ, Κρίστοφερ Πλάμερ. 

Λίγο πριν τη συνταξιοδότησή του, ο Κυβερνήτης Κερκ ευτυχεί να δει την ειρήνη ανάμεσα στη διαγαλαξιακή συνομοσπονδία και τη φυλή των Κλίνγκον να παίρνει σάρκα και οστά. Μια συνωμοσία, όμως, τον φέρνει κατηγορούμενο για τη δολοφονία του Ανώτατου Καγκελάριου των Κλίνγκον και η πολυπόθητη ειρήνη είναι έτοιμη να χαθεί για πάντα. 

Η τελευταία ταινία της σειράς με το πρωτότυπο πλήρωμα του Έντερπράιζ είναι και η καλύτερη, όχι μόνο χάρη στην ολοκληρωμένη ιστορία της και την κινηματογραφική της αντιμετώπιση αλλά και για τις πιο ώριμες και λιγότερο ξύλινες ερμηνείες. Ίσως η συγκινησιακή φόρτιση του τέλους μιας ολόκληρης εποχής να οδήγησε σε καλύτερα αποτελέσματα. Αξιομνημόνευτες οι υπό μορφή αποχαιρετισμού υπογραφές του πρωτότυπου καστ που κυριαρχούν στην οθόνη λίγο πριν τους τίτλους τέλους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)