Queen of earth (2015)


Ελληνικός τίτλος: Βασίλισσα της Γης

Δραματική ταινία της Faliro House, σε σκηνοθεσία Άλεξ Ρος Πέρρυ, με τους Ελίζαμπεθ Μος, Κάθριν Γουώτερστον, Πάτρικ Φούγκιτ, Κέντακερ Ώντλεϋ. 

Μετά τον θάνατο του πατέρα της και τον χωρισμό της από το αγόρι της, μία συντετριμμένη Κάθριν πηγαίνει να περάσει λίγες ημέρες στο εξοχικό της κολλητής της, της Βιρτζίνια, όπως είχε κάνει και το περασμένο καλοκαίρι. Συνηθισμένη, όμως, σε σχέσεις εξάρτησης, η Κάθριν αδυνατεί να συνυπάρξει με το φλερτ της φίλης της για τον γείτονα Ριτς. 

Θεατρικού ύφους ιστορία, κινηματογραφημένη σε φιλμ των 16 mm, η Βασίλισσα της Γης είναι από αυτές τις μικρές, ανεξάρτητες αμερικανικές ταινίες που μπορεί να συγκλονίζουν τα κοινά στις εκτός κυκλώματος αίθουσες των ΗΠΑ, αλλά στην Ευρώπη έχουν να συγκριθούν με αντίστοιχες δημιουργίες που τις ξεπερνούν. Δεν είναι κακή ταινία, αντιθέτως, έχει και κινηματογραφική ματιά και πολύ καλές ερμηνείες (η Ελίζαμπεθ Μος είναι συγκλονιστική), αλλά πέρα από τη βαριά ατμόσφαιρα που ομολογουμένως στήνεται με μαεστρία, η ιστορία μοιάζει με μεμονωμένο επεισόδιο, άρα και ανολοκλήρωτη. Και είναι κρίμα,γιατί όλα τα στοιχεία μιας μεγάλης ταινίας είναι εδώ, αλλά η κάθοδος προς την παράνοια χρειάζεται κάτι παραπάνω από τους προσεκτικά σχεδιασμένους ήχους που συνοδεύουν την πρωταγωνίστρια, Μνεία αξίζει στη φωτογραφία, ενώ ας σημειωθεί πως η παραγωγής της ταινίας είναι (και) ελληνική, από την εταιρεία που συμμετείχε και στον Αστακό του Γιώργου Λάνθιμου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)