Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)



Αισθηματική κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Σπύρο Καλογήρου, Νίκο Τσούκα, Νότη Περγιάλη, Τζόλυ Γαρμπή. 

Ο νέος ενωμοτάρχης σε ένα χωριό της Κρήτης μαθαίνει για τη βεντέτα των Φουρτουνάκηδων και των Βροντάκηδων που κρατάει χρόνια και απειλεί με ματοκύλισμα. Όλα, όμως, μπορεί να αλλάξουν όταν τα μοναχοπαίδια των δύο οικογενειών ερωτεύονται. 

Το ζευγάρι Βουγιουκλάκη-Παπαμιχαήλ είχε επιστρέψει στη Finos ένα χρόνο νωρίτερα με την τεράστια επιτυχία "Η αρχόντισα και ο αλήτης", οπότε το ζητούμενο ήταν να επαναληφθούν οι εισπράξεις του προηγούμενου εγχειρήματος. Με το σκεπτικό αυτό, ο Λάκης Μιχαηλίδης γράφει ένα σενάριο που βασίζεται στον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, επιλέγεται ένας τίτλος που παραπέμπει στην προηγούμενη ταινία και χρησιμοποιείται (για λίγο αυτή τη φορά) το ίδιο εύρημα που ήθελε την Αλίκη να μεταμφιέζεται σε αγόρι. Ο Νίκος Μαμαγκάκης υπογράφει τη μουσική (πλην ενός τραγουδιού του Μάνου Λοΐζου, του οποίου η συνολική μουσική πρόταση δεν άρεσε στον Φίνο), η Αλίκη πηγαίνει για ψάρεμα με μεταξωτή κορδέλα στα μαλλιά και στα αμπέλια με ψηλές μπότες μες στο κατακαλόκαιρο, ο Αλέκος Τζανετάκος τρώει σφαλιάρες και όλα κυλάνε έγχρωμα και χαμογελαστά. Έχει κάποιες πολύ καλές ατάκες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)