Τα κίτρινα γάντια (1960) (Α/Μ)


Κωμωδία των Finos Film/Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης, σε σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου, με τους Νίκο Σταυρίδη, Μάρω Κοντού, Μίμη Φωτόπουλο, Μάρθα Βούρτση, Γιάννη Γκιωνάκη. 

Ένας αρρωστημένα ζηλιάρης άντρας παρακολουθεί κάθε κίνηση της νεαρής γυναίκας του. Όταν μια σειρά από συμπτώσεις τον βεβαιώνουν πως εκείνη τον απατά, η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου. 

Μεγάλη επιτυχία στο θέατρο με τον Βασίλη Λογοθετίδη και την Ίλυα Λιβυκού που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο κάποια χρόνια μετά, με διαφορετικό καστ αφού ο Λογοθετίδης είχε φύγει από τη ζωή. Καλογραμμένη φάρσα, έξυπνα κινηματογραφημένη ώστε να απαλειφθούν οι θεατρικές της καταβολές. Από τους καλύτερους ρόλους του Νίκου Σταυρίδη, ενώ την παράσταση κλέβουν η Μάρθα Βούρτση και ο Γιάννης Γκιωνάκης (Πορτοκαλάδα θέτε; Από πορτοκάλια;) που δημιούργησε την περσόνα που τον ακολούθησε μια ζωή.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)