Doctor Strange (2016) (3D)


Κόμικ περιπέτεια φαντασίας της Marvel, σε σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρρικσον, με τους Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Τίλντα Σουίντον, Τσιγουέτελ Ετζιόφορ, Ρέητσελ ΜακΆνταμς, Μαντς Μίκελσεν. 

Ο νευροχειρούργος Στήβεν Στρέηντζ τραυματίζεται άσχημα σε αυτοκινητιστικό που του κοστίζει τα οστά στα χέρια του. Απογοητευμένος από τη φυσιοθεραπεία, συνειδητοποιεί πως δεν θα μπορέσει να χειρουργήσει ποτέ ξανά και γίνεται πιο αντιπαθής από πριν. Όταν, όμως, μαθαίνει για μια εναλλακτική θεραπεία που επανέφερε έναν άλλο ασθενή, ξεκινά ένα ταξίδι στην Ασία, χωρίς να γνωρίζει ότι ουσιαστικά θα ταξιδέψει και σε άλλες διαστάσεις που ούτε καν φανταζόταν την ύπαρξή τους. 

Ο θησαυρός των αρχείων της Marvel είναι ανεξάντλητος, κι αυτό είναι δεδομένο για όλους τους λάτρεις των κόμικ. Αυτό, όμως, που η Marvel κατορθώνει να καταστήσει δεδομένο είναι και η υψηλή ποιότητα των κινηματογραφικών της μεταφορών, αλλά και το θάρρος της να αναζωογονήσει και ήρωες που δεν ήταν ποτέ στην πρώτη γραμμή της δημοφιλίας. Στην περίπτωση του Δόκτωρ Στρέηντζ έχουμε ακόμη μια φαντασμαγορική περιπέτεια, με καλοφτιαγμένο σενάριο και πολύ καλό καστ. Ο Κάμπερμπατς είναι περιττό να θυμίσουμε πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι, αλλά σε αυτήν την περίπτωση υπερβαίνει εαυτόν, δίνοντας σάρκα και οστά αλλά και υπόσταση σε έναν περίεργο ήρωα που εύκολα μπορεί να δείξει τη χάρτινη προέλευσή του. Τα εφφέ είναι συναρπαστικά και το 3D, μολονότι μετατροπή, είναι φροντισμένο, ενισχυμένο και από τις γωνίες λήψεις και προσθέτει σε εντυπωσιασμό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)