Κορίτσια για φίλημα (1965)



Μουσική κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ζωή Λάσκαρη, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστα Βουτσά, Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέα Ντούζο, Χλόη Λιάσκου. 

Μια ελληνοαμερικανίδα τουριστική επιχειρηματίας ταξιδεύει με την ανηψιά της από τη Νέα Υόρκη στη Ρόδο για να αναδείξει στις νέες της μπροσούρες τις ομορφιές της χώρας και μπλέκει σε ένα γαϊτανάκι αισθηματικών παρεξηγήσεων. 

Υπερπαραγωγή τόσο για τα δεδομένα της εποχής όσο και για τα δεδομένα της εταιρείας, με την ταινία να γυρίζεται έγχρωμη και σινεμασκόπ (σύστημα Totalvision), αλλά και στερεοφωνική για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο μοναδικός κινηματογράφος που μπορούσε να την παίξει stereo ήταν το Αττικόν στη Σταδίου, με προσωπική μάλιστα μέριμνα του ίδιου του Φίνου. Έχει βγάλει ατάκες ("έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα;", "γείτσες! 'στω!"), μεγάλες μουσικές επιτυχίες ("Η Αθήνα τη νύχτα", "Τώρα τι θα γίνω" με την Τζένη Βάνου") και παρά την προσχηματική της ευκολία, είναι από τις πλέον διαχρονικές επιτυχίες, με μια πανέμορφη Ζωή Λάσκαρη παρέα με το βαρύ κωμικό πυροβολικό της εταιρείας.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)