L'homme qui rit (2012)


Ελληνικός τίτλος: Ο άνθρωπος που γελά

Ιστορικό δράμα της Europa, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιερ Αμερί, με τους Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μαρκ-Αντρέ Γκροντέν, Εμμανουέλ Σενιέ, Κρίστα Τερέ. 

Ένα μικρό παιδί με παραμορφωμένο πρόσωπο, (κάποιοι του έχουν χαράξει ένα φρικιαστικό χαμόγελο) υιοθετείται από έναν περιπλανώμενο τσαρλατάνο και γίνεται διάσημος για την ατραξιόν που παρουσιάζει μέσα στα χρόνια σε πανηγύρια. 

Το διάσημο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον Τζόκερ του Μπάτμαν, μεταφέρεται στο σινεμά από έναν άνισο σκηνοθέτη, ο οποίος καταφέρνει με γρήγορους ρυθμούς και μια σκοτεινή ματιά να ξεφύγει από την παγίδα του κλασσικού εικονογραφημένου και να δημιουργήσει έναν κόσμο για τον οποίο ο Τιμ Μπάρτον θα ήταν υπερήφανος. Αυτά, όμως, στο πρώτο μισό, γιατί στη συνέχεια, αποδεικνύεται πως αυτές οι λεπτές ισορροπίες ειρωνίας και goth θέλουν κότσια, με αποτέλεσμα η ταινία να γίνεται φάρσα και οι ήρωές της σκέτες καρικατούρες. Πάει να βρει το ύφος πάλι προς το τέλος, αλλά το γρήγορο μοντάζ και ένα άγχος να μην τραβήξει η ταινία σε διάρκεια στερούν σε δραματική κορύφωση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)