Julieta (2016)


Δραματική ταινία των Filmnation/El Deseo, σε σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδοβάρ, με τους Έμμα Σουάρεζ, Αντριάνα Ουγκάρτε, Ίμμα Κουέστα, Ντανιέλ Γκράο, Ρόσυ ντε Πάλμα. 

H Χουλιέτα είναι έτοιμη να μετακομίσει στην Πορτογαλία, ακολουθώντας τον σύντροφό της, όταν συναντά τυχαία στον δρόμο μια παλιά της γνωστή που της δίνει νέα για την κόρη της την οποία έχει να δει 12 χρόνια. Θεωρώντας τη συνάντηση αυτή σημαδιακή, η Χουλιέτα αποφασίζει να παραμείνει στη Μαδρίτη, νοικιάζοντας μάλιστα διαμέρισμα στην παλιά της πολυκατοικία, και να γράψει ένα νοερό γράμμα στην κόρη της, εξιστορώντας ολόκληρη τη ζωή τους. 

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη, κατασταλαγμένη, μεστή και προσεγγίσιμη ταινία του μεγάλου ισπανού σκηνοθέτη, ο οποίος αφήνει πίσω του οποιαδήποτε "προσωπική" (έως και εκκεντρική) ματιά και επικεντρώνεται σε μια ιστορία χαρακτήρων και μια δραματική ιστορία που συγκινεί. Πιστός στην εμμονή του με την αγία εικόνα της μάνας, ο Αλμοδοβάρ ξεδιπλώνει περίτεχνα στο πανί τη ζωή μιας γυναίκας που οι συγκυρίες τής έφεραν την ευτυχία αλλά και την τραγωδία. Εξαιρετικές ερμηνείες, χωρίς ίχνος υπερβολής, ένα προσγειωμένο σενάριο, υπέροχη αισθητική (η φωτογραφία με τους κόκκινους υπαινιγμούς του Ζαν-Κλωντ Λαριέ και η μουσική του Αλμπέρτο Ιγκλέσιας συνθέτουν ένα εξαιρετικό κάδρο μοναδικής ομορφιάς) και η βαθιά αγάπη του σκηνοθέτη στους ήρωές του και στην ιστορία τους συνιστούν σε μια εξαιρετική κινηματογραφική μυσταγωγία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)