Star Trek: Generations (1994)


Ελληνικός τίτλος: Σταρ Τρεκ VII -Γεννεές

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας της Paramount, σε σκηνοθεσία Ντέηβιντ Κάρσον, με τους Πάτρικ Στιούαρτ, Γουίλλιαμ Σάτνερ, Μάλκολμ ΜακΝτάοουελ, Μαρίνα Σίρτις, ΛεΒάρ Μπάρτον, Μπρεντ Σπίνερ. 

Αρκετά χρόνια μετά το τέλος της 6ης ταινίας της κινηματογραφικής σειράς Star Trek, με τον Κυβερνήτη Κερκ επισήμως, πλέον, συνταξιούχο,το αστρόπλοιο Έντερπράιζ, με νέο πλήρωμα και υπό τη διοίκηση του Κυβερνήτη Πικάρ, καλείται να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο ενός ανεξήγητου ενεργειακού φαινομένου, γνωστού και ως Νέξους, το οποίο αφήνει συντρίμμια στο πέρασμά του. 

Ήταν πολύ λογικό, στη σειρά των κινηματογραφικών περιπετειών του Έντερπράιζ να ενταχθεί και το καστ της ολοκαίνουργιας τηλεοπτικής σειράς "Star Trek: The Next Generation" που έπαιζε στην αμερικανική τηλεόραση από το 1987, εκμεταλλευόμενη απόλυτα το hype που είχαν προκαλέσει οι πρώτες κινηματογραφικές ταινίες με το αρχικό καστ. Με τον Κυβερνήτη Κερκ να κάνει και πάλι την εμφάνισή του ως guest και να συνδέει αρμονικά τις δύο περιόδους, η ταινία έχει να αφηγηθεί μια ενδιαφέρουσα και λιγότερο αφελή ιστορία (χωρίς όμως να αποφεύγει και τα ατοπήματα) και να παρουσιάσει έναν ενδιαφέροντα κακό στο πρόσωπο του Μάλκολμ ΜακΝτάουελ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)