La jalousie (2013) (A/M)


Δραματική ταινία της SBS, σε σκηνοθεσία Φιλίπ Γκαρέλ, με τους Λουί Γκαρέλ, Άννα Μουγκλαλίς, Ρεμπέκα Κόνβεναντ. Εστέρ Γκαρέλ.

Ένας νεαρός ηθοποιός εγκαταλείπει τη γυναίκα του και συζεί με την Κλώντια, μια άνεργη ηθοποιό που τον λατρεύει αλλά είναι πεπεισμένη ότι ο έρωτάς τους δεν θα έχει μέλλον. 

Μικρή και αδύναμη ταινία, πιστή στο ύφος του σκηνοθέτη της που επιλέγει ακόμη μια φορά το ασπρόμαυρο φιλμ για να αφηγηθεί μια ιστορία ανθρώπινων σχέσεων. Αποσπασματική αφήγηση, κλειστοφοβική ατμόσφαιρα και ένα σενάριο που μοιάζει πειραματικό στερούν από την ταινία τη δυνατότητα να αναδείξει ολοκληρωμένους χαρακτήρες και να κερδίσει τη συμπάθεια του θεατή. Από την άλλη, όμως, ευλογείται από την παρουσία του Λουί Γκαρέλ (που είναι ο γιος του σκηνοθέτη και οι οποίοι έχουν δουλέψει αρκετές φορές μαζί) που απογειώνει κάθε σκηνή που εμφανίζεται.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Αν αγαπάτε το γαλλόφωνο σινεμά, θα βρείτε κείμενα και κριτικές από το αρχείο του Cinemano, εδώΓια περισσότερες δραματικές ταινίες, κλικ εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)