Συννεφιασμένη Κυριακή (1959) (Α/Μ)


Εναλλακτικός τίτλος: Για το ψωμί και τον έρωτα

Δραματική ταινία της Αρίων, σε σκηνοθεσία Γιώργου Ζερβουλάκου, με τους Μιχάλη Νικολινάκο, Δάφνη Σκούρα, Ρίκα Διαλυνά, Δήμο Σταρένιο, Θανάση Βέγγο. 

Με την κρίση να πλήττει τα βαπόρια που παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, ο Στέλιος και οι φίλοι του ψάχνουν να βρουν μεροκάματο μέχρι να έρθει η ώρα να ξαναμπαρκάρουν. Όταν πιάνει δουλειά στην επισκευή ενός γιωτ, ερωτεύεται τη νεαρή γυναίκα του ιδιοκτήτη του και είναι έτοιμος να τινάξει τη δική του οικογένεια στον αέρα για να φύγει μαζί της. 

Με ένα ύφος αρκούντως ρεαλιστικό και άφθονα εξωτερικά γυρίσματα στο λιμάνι και τις γειτονιές του Πειραιά, η ταινία προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από τα μελό της εποχής, αλλά όχι επιτυχημένα. Σενάριο και διάλογοι φαντάζουν προσχηματικά, ενώ πρωτίστως υποφέρει από τη φτώχεια της παραγωγής που επιφέρει μύρια όσα τεχνικά προβλήματα, με κυρίαρχο αυτό του κακού ντουμπλάζ που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ερμηνείες. Της αναγνωρίζεις πάντως την ιστορική της αξία καθώς προσφέρει πλούτο εικόνων από τον Πειραιά της εποχής, καθώς και τον ίδιο τον Βασίλη Τσιτσάνη να ερμηνεύει επί σκηνής πολλές από τις αθάνατες επιτυχίες του. Αυτός ήταν και ο λόγος που μεταγενέστερα η ταινία άλλαξε τίτλο από "Για το ψωμί και τον έρωτα" σε "Συννεφιασμένη Κυριακή".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)