Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965) (Α/Μ)




Δραματική ταινία της Κύρκος-Στράντζαλης, σε σκηνοθεσία Κώστα Στράντζαλη, με τους Άντζελα Ζήλεια, Θανάση Μυλωνά, Ζανίνο, Μαίρη Ευαγγέλου. 

Ύστερα από ένα ναυάγιο, μια νεαρή μητέρα χάνει την τετράχρονη κόρη της, την οποία όλοι θεωρούν νεκρή. Το κοριτσάκι, όμως, διασώζεται από κάποιους άλλους που επέβαιναν στο πλοίο και η μοίρα το φέρνει στα χέρια ενός γύφτου που το βάζει να ζητιανεύει. 

Το μεγαλείο της κακογουστιάς, της φτήνιας και της ανοησίας, σε μια ταινία με το πιο εκνευριστικό ορφανό που έχετε δει ποτέ στον κινηματογράφο. Ατελείωτοι δραματικοί μονόλογοι, σκέψεις που ακούγονται φωναχτά, τραγούδια και χορευτικά για να περνάει η ώρα (μολονότι υπάρχει και ένα τραγούδι που παίζει ρόλο στην εξέλιξη) και διάλογοι που δεν θα συναντούσες ούτε σε φωτορομάντζα του Ντομινό. Αν δεν την είχαν γυρίσει στα σοβαρά, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι παρωδία.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)