Assassin's Creed (2016) (3D)


Περιπέτεια φαντασίας της Fox, σε σκηνοθεσία Τζάστιον Κέρζελ, με τους Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμυ Άιρονς, Μπρένταν Γκλήζον, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Αριάν Λαμπέντ. 

Ο Κάλλουμ Λυντς, την ημέρα της εκτέλεσής του στις φυλακές όπου κρατείται για δολοφονία, απαγάγεται από μια πολυεθνική, φαινομενικά εξειδικευμένη στην τεχνολογία της γενετικής, η οποία στην πραγματικότητα αναζητά το Μήλο της Εδέμ, ένα αντικείμενο το οποίο ελέγχει την ελεύθερη βούληση. Εκεί μαθαίνει πως είναι άμεσος απόγονος του Αγκιλάρ, μέλους του τάγματος των Ασασίνων που έζησε τον 15ο αιώνα και ο οποίος είναι ο μόνος που γνωρίζει την τοποθεσία του μυστικιστικού τεχνουργήματος. 

Βασισμένη στο πολύ επιτυχημένο video game, η ταινία χαίρει μιας μεγάλης παραγωγής και ενός εξαιρετικά φροντισμένου καστ, αλλά κάπου στον δρόμο ξέχασαν τον παράγοντα "σενάριο". Δεν αρκεί η ιστορία για να κρατήσει τη διάρκεια της ταινίας, με αποτέλεσμα να καταφεύγει σε φυτεμένες σκηνές δράσης μεγάλης διάρκειας, που όμως κρεμάνε, καθώς δεν εξυπηρετούν ουσιαστικά την εξέλιξη. Ο επιμερισμός της αφήγησης στο τώρα του Κάλλουμ Λυντς και στο τότε του Αγκιλάρ δεν βοηθάει την κατάσταση, αφού η δράση στο παρελθόν αφορά σε τετελεσμένα γεγονότα, άρα με μικρό δραματουργικό ενδιαφέρον, ενώ οι εξελίξεις στο σήμερα είναι αδύναμες και περιορισμένες τοπικά μέσα στις εγκαταστάσεις της Εταιρείας. Όσο για το φινάλε, είναι τόσο ξαφνικό και τόσο άνευρο, που θεωρείς ότι θα έχει κι άλλο να δεις, αλλά δεν έχει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)