Fathers & daughters (2015)


Ελληνικός τίτλος: Πατέρας και κόρη

Δραματική ταινία της Voltage, σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο, με τους Ράσσελ Κρόου, Αμάντα Σέυφριντ, Άαρον Πωλ, Νταϊάν Κρούγκερ, Μπρους Γκρήνγουντ, Τζάνετ ΜακΤίερ, Τζέην Φόντα, Οκτάβια Σπένσερ. 

Ένας συγγραφέας βραβευμένος με Πούλιτζερ παλεύει να μεγαλώσει την κόρη του μετά τον θάνατο της γυναίκας του, την ίδια στιγμή που αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα ψυχικής υγείας. 27 χρόνια αργότερα, η κόρη του δίνει τον δικό της αγώνα στην καθημερινότητά της για να βρει τη γαλήνη και την ευτυχία. 

Έχουμε να κάνουμε με την επιτομή της "σαλονάτης" ταινίας που φτιάχνεται για να κερδίζει τις εντυπώσεις και να συγκινεί, ενώ ευλογείται από ένα πολύ καλό επιτελείο πρωταγωνιστών. Πιασάρικο και το θέμα της, έξυπνα γραμμένο με τις ζωές του πατέρα στο παρελθόν και της ενήλικης κόρης στο σήμερα να "τρέχουν" παράλληλα και να συμπληρώνουν τα κενά του παζλ μέχρι να δούμε ολοκληρωμένη την εικόνα στο φινάλε. Γοητευτικός στον ρόλο του πατέρα ο Ράσσελ Κρόου, μολονότι δείχνει να μην έχει βρει την ουσία του χαρακτήρα που ερμηνεύει με αποτέλεσμα να καταφεύγει στα γνωστά ερμηνευτικά τερτίπια του. Παρ' όλα αυτά οι σκηνές της δικής του χρονικής περιόδου υπερτερούν ακριβώς χάρη σε αυτόν, σε αντίθεση με αυτές όπου πρωταγωνιστεί η Αμάντα Σύφριντ, ως κόρη στο παρόν, με τον χαρακτήρα της έως και αντιπαθή και αυτοκαταστροφικό να οδηγείται στις πράξεις της από κάτι φροϋδικές αμπελοφιλοσοφίες που δεν πείθουν στο σύνολό τους. Όμως, μην δίνετε σημασία στις δικές μου παραξενιές και αφεθείτε στην αφήγηση της ιστορίας που σίγουρα θα σας κερδίσει και θα σας συγκινήσει με την εξέλιξή της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)