Η ώρα της δικαιοσύνης (1967) (Α/Μ)


Δραματική ταινία του Ανδρέα Κατσιμητσούλια, με τους Γιάννη Φέρτη, Λαυρέντη Διανέλλο, Λυκούργο Καλλέργη, Έλντα Αθανασάκη, Πυθαγόρα, Μαίρη Λαλοπούλου. 

Όταν αναγκάζεται να ταξιδέψει επειγόντως στην Ελβετία προσπαθώντας να σώσει την ετοιμοθάνατη γυναίκα του, ένας εργοστασιάρχης αφήνει την επιχείρησή του στα χέρια του διευθυντή του. Εκείνος, όμως, εκμεταλλευόμενος τη μακρόχρονη απουσία του και σε συνεργασία με τον λογιστή, τον οδηγούν σε πτώχευση και του παίρνουν το εργοστάσιο και την περιουσία του μέσα σε μια νύχτα. Πολλά χρόνια, μετά, ο γιος του τέως εργοστασιάρχη γνωρίζεται με την κόρη του απατεώνα και, χωρίς να ξέρει ποια είναι, την ερωτεύεται. 

Ερμηνευτικές υπερβολές και σεναριακές αφέλειες αδικούν αυτήν την ενδιαφέρουσα ταινία που θα ήθελε μια διαφορετική ματιά για να αναδειχθεί ουσιαστικά. Προς τιμήν της, δεν είναι παραγωγή του κιλού και διατηρεί την αξιοπρέπειά της μέχρι τέλους. Λυκούργος Καλλέργης, Λαυρέντης Διανέλλος και Γιάννης Φέρτης κρατούν ουσιαστικά τους ρόλους τους, ενώ μεταξύ των πρωταγωνιστών συναντάμε και τον γνωστό στιχουργό Πυθαγόρα, στον ρόλο του λογιστή, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Το αγοροκόριτσο (1959) (Α/Μ)