Ο μεγάλος ένοχος (1970) (Α/Μ)


Δραματική ταινία της εταιρείας Αφοι Κυριακόπουλοι, σε σκηνοθεσία Χρήστου Κυριακόπουλου, με τους Γιώργο Φούντα, Αλεξάνδρα Λαδικού, Καίτη Ιμπροχώρη, Ζώρα Τσάπελη, Μαλαίνα Ανουσάκη, Χαριτίνη Καρόλου. 

Ένας δικηγόρος ζει απομονωμένος στο εξοχικό του, μετά τον θάνατο της γυναίκας του, φροντίζοντας με αυστηρότητα αλλά από απόσταση την κόρη του. Όταν όμως βγαίνει στις εφημερίδες η είδηση για τον θάνατο ενός νέου σε δυστύχημα με ταχύπλοο σκάφος, μαθαίνει πως κατηγορούμενη για τη δολοφονία του βρίσκεται η γυναίκα του. 

Σε σενάριο του Νίκου Φώσκολου που συνεργαζόταν καιρό και με τη συγκεκριμένη εταιρεία, παράλληλα με τη Finos, η ταινία ξεκινά με ενδιαφέρον για να κυλήσει γρήγορα στις γνωστές υπερβολές του σεναριογράφου, με ανατροπές που μπορεί να εντυπωσιάζουν, αλλά δεν πείθουν και εύκολα. Φροντισμένη παραγωγή, μολονότι ασπρόμαυρη εν έτει 1970, κρατάει το ενδιαφέρον, χωρίς να αποφεύγει τις παγίδες που η ίδια θέτει στον εαυτό της. Καλός ο Γιώργος Φούντας, συμπαθής η Αλεξάνδρα Λαδικού σε έναν άχαρο όμως ρόλο, απλά διεκπεραιωτικό το υπόλοιπο καστ.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)