Storks (2016) (3D)


Ελληνικός τίτλος: Πελαργοί

Κινούμενα σχέδια της Warner, σε σκηνοθεσία Νίκολας Στόλλερ και Νταγκ Σουήτλαντ, με τις φωνές των Άντυ Σάμπεργκ, Κέητι Κράουν, Κέλσυ Γκράμμερ, Τζέννιφερ Άνιστον, Τάυ Μπιούρελ, Άντον Στάρκμαν. 

Το εργοστάσιο βρεφών δεν λειτουργεί πια, και οι πελαργοί, αντί να μεταφέρουν νεογέννητα, έχουν γίνει διανομείς ηλεκτρονικού καταστήματος αγορών. Ένα πιτσιρίκι, όμως, που θέλει οπωσδήποτε αδελφάκι, στέλνει γράμμα στους πελαργούς και εκεί μια γκαφατζού ορφανή κοπέλα που μένει μαζί τους, ενεργοποιεί κατά λάθος το εργοστάσιο. 

Ενδιαφέρουσα παραλλαγή του μύθου που θέλει τα παιδιά να τα φέρνουν οι πελαργοί (μολονότι τα πιτσιρίκια θα πάθουν παράκρουση) με καλό χιούμορ και κωμικές σκηνές που θα επιτρέψουν και στους μεγάλους σε ηλικία θεατές να περάσουν καλά, παρά την παιδικότητα της ταινίας. Ξεχωρίζει ως φάτσα ο Τόνυς Πιτσούνης, το περιστέρι-ρουφιάνος στην εταιρεία διανομής των πελεκάνων, όπως και η αγέλη των λύκων που δεν μπορούν να αντισταθούν στη "μωρουδίλα" που αποπνέουν τα βρέφη με αποτέλεσμα να χάνουν τα λογικά τους. Βέβαια, το plot twist του φινάλε με τον τρελαμένο πελαργό που ήθελε να κρατήσει ένα βρέφος για τον εαυτό του (επειδή ούτε αυτός μπορούσε να αντισταθεί στη "μωρουδίλα" που εξέπεμπε) είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά ακόμα και για παιδική ταινία. Λαμπερά χρώματα και όμορφο το animation, οι φιγούρες όμως μοιάζουν να έχουν βγει από δεκάδες άλλες αντίστοιχες ταινίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης (1970) (Α/Μ)