Ο ανηψιός μου, ο Μανώλης (1963) (Α/Μ)


Κωμωδία της Ν. Σαμπατάκος & Υιός, σε σκηνοθεσία Απόστολου Τεγόπουλου, με τους Νίκο Ρίζο, Κώστα Χατζηχρήστο, Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργία Βασιλειάδου, Σπεράντζα Βρανά, Πόπη Λάζου, Νέλλυ Παππά. 

Το ζεύγος Μπαμπάτσικα και οι δύο του κόρες περιμένουν πώς και πώς από την Αμερική τον ανηψιό τους, τον Μανώλη, ο οποίος τούς έστειλε τηλεγράφημα για την ξαφνική άφιξή του. Επιτυχημένος εργοστασιάρχης στις ΗΠΑ, ο Μανώλης φαντάζει στα μάτια των εδώ συγγενών του ως ιδανικός γαμπρός. Όμως, την ίδια μέρα χτυπάει την πόρτα τους ένας άλλος ανηψιός Μανώλης, μπατίρης εκ Πελοποννήσου, ο οποίος σκοπεύει να τους ζητήσει λεφτά για να προικίσει την αδερφή του. 

Κλασσική κωμωδία παρεξηγήσεων με πολύ καλό καστ και χαριτωμένους διαλόγους, θύμα όμως της φτωχής παραγωγής. Γρήγορο και χαριτωμένο, με έναν πολύ καλό και προσγειωμένο Κώστα Χατζηχρήστο, τα χαλάει στο φινάλε, καθώς όλα εξηγούνται και ταχτοποιούνται εντός τριλέπτου. 

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)