Cloro (2015)


Δραματική ταινία του Λαμπέρτο Σανφελίτσε, με τους Σάρα Σεραγιόκο, Πιέρα Ντέλι Εσπόστι, Τζόρτζιο Κολάντζελι, Ιβάν Φράνεκ. 

Η 17χρονη Τζέννυ ονειρεύεται να διακριθεί στη σύγχρονη κολύμβηση για την οποία εξασκείται καθημερινά. Η αναγκαστική της μετακόμιση μαζί με τον ταλαιπωρημένο ψυχικά πατέρα της και τον κατά πολύ μικρότερο αδερφό της σε ένα σπίτι-αχούρι που τους παραχωρεί ο θείος της, κάπου στις Άλπεις, στη μέση του πουθενά, της κόβει τα φτερά. Αδελφή, μάνα και πατέρας για τον αδερφό της, πιάνει δουλειά ως καμαριέρα σε ένα κοντινό χιονοδρομικό θέρετρο, όπου εξακολουθεί να προπονείται κρυφά στην πισίνα. 

Ρεαλιστικό, ανθρώπινων διαστάσεων και τρυφερό εργάκι, από το οποίο λείπει η δυναμική. Προσγειωμένο και ειλικρινές, αλλά υποτονικό ταυτόχρονα, με μια σινεμασκόπ φωτογραφία (Μικέλε Παραντίσι) που αναδεικνύει περισσότερο την ερημιά του τοπίου, καταπιάνεται με ανθρώπους αδιάφορους ή ουσιαστικά ειλικρινείς που είτε σε εγκαταλείπουν πράττοντας απλά τα δέοντα ή αντίθετα σού συμπαραστέκονται εκεί που δεν το περιμένεις. Επιθυμία και όνειρα κόντρα στην πραγματικότητα και τις ευθύνες της δημιουργούν αδιέξοδα και σταυροδρόμια σε αυτήν τη νεαρή ηρωίδα που σκιαγραφεί σωστά και με πάθος η πιτσιρίκα Σάρα Σεραγιόκο, χωρίς όμως να έχει την πολυτέλεια της μεγάλης καθοριστικής στιγμής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)