Ghostbusters (1984)


Περιπέτεια φαντασίας της Columbia, σε σκηνοθεσία Άιβαν Ράιτμαν, με τους Μπιλ Μάρρεϋ, Νταν Άυκρόυντ, Σιγκούρνυ Γουήβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις. 

Μετά τις σποραδικές αλλά εντεινόμενες εμφανίσεις φαντασμάτων στη Νέα Υόρκη, τρεις φίλοι δράττονται της ευκαιρίας και ανοίγουν την εταιρεία Ghostbusters που συλλαμβάνει και φυλακίζει τα ανεπιθύμητα φαντάσματα. Δεν γνωρίζουν, όμως, πως όλες αυτές οι εμφανίσεις είναι απλά ο προάγγελος για το μεγάλο κακό που ακολουθεί. 

Συναρπαστικό, πρωτότυπο, αστείο χωρίς ποτέ να γίνεται γελοίο και με ένα υπέροχο καστ, το φιλμ ήταν ένας από τους πολυαναμενόμενους τίτλους της εποχής του και μια από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες. Με το τραγούδι του Ρέυ Πάρκερ να παίζει ασταμάτητα σε ραδιόφωνο, τηλεόραση και ντισκοτέκ (έτσι τις λέγαμε τότε) και με μια ισχυρή και ιδιαζόντως πρωτότυπη διαφημιστική καμπάνια στην Ελλάδα από τη νεοσύστατη τότε εταιρεία διανομής "Προοπτική" (έπαιρνες τηλέφωνο στον αριθμό που εμφανιζόταν στις διαφημίσεις και άκουγες το τραγούδι μαζί με το ενημερωτικό μήνυμα), η ταινία δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο, καθώς συνδύαζε αρμονικά την περιπέτεια, το μεταφυσικό και το έξυπνο χιούμορ, το οποίο πήγαζε πρωτίστως από τις ερμηνείες και τους καλογραμμένους χαρακτήρες. All time classic! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)