Κινηματογράφοι - Φιλίπ (θερινός)


Μια μεγάλη εντυπωσιακή είσοδος, μια κομψή και φροντισμένη αυλή και εξαιρετική προβολή με πάρα πολύ καλό ήχο είναι το τρίπτυχο που περιγράφει το αρκούντως αρχοντικό Φιλίπ, στη Νέα Σμύρνη, με αδιάκοπη παρουσία από το 1958. Διαβάζω πως αρχικά ανήκε στην οικογένεια του γελοιογράφου Κυρ, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει περάσει στα χέρια του Δήμου, μαζί με το γειτονικό Σπόρτιγκ


Δυο βήματα από την πλατεία, επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, εύκολα προσβάσιμο από παντού, το Φιλίπ δεσπόζει στο γωνιακό του οικόπεδο, με ένα εντυπωσιακό και ψηλό κτίσμα βαμμένο σε έντονο κεραμιδί χρώμα, το οποίο φιλοξενεί την επιγραφή του σινεμά, καθώς και την αφίσα με την ταινία που προβάλλεται. Μια μεγάλη βεράντα σας περιμένει μετά τα λιγοστά σκαλάκια η οποία στρίβει και στη γωνία και μάλιστα λειτουργεί ως αυτόνομο καφέ τις πρωινές ώρες. Το ταμείο θα το συναντήσετε στα αριστερά σας, αμέσως μόλις περάσετε την πόρτα της εισόδου και ευθεία μπροστά θα συναντήσετε την αίθουσα. 


Τετράγωνου σχήματος, αρχικά δείχνει μικρότερη σε σχέση με την εντυπωσιακή πρόσοψη. Κομψό κεραμιδί πλακάκι στο πάτωμα δένει άρτια χρωματικά με το χρώμα της άμμου που επελέγη για την "κορνίζα" της μεγάλης οθόνης αλλά και για τις πάνινες πολυθρόνες που είναι τοποθετημένες σε τρία μπλοκ με δύο κάθετους διαδρόμους. Πρασινάδα ολόγυρα και κάτω από την οθόνη (η οποία έχει μια ελαφρά κλίση προς τα αριστερά όπως την κοιτάτε), μπαρ στο πίσω δεξί μέρος με όλα τα καλά και πολλά τραπεζάκια φροντίζουν για την άνετη παραμονή σας. Η προβολή είναι ψηφιακή της Dolby, όπως και ο δυνατός, πεντακάθαρος ήχος, με πολύ καλή ακουστική και φροντισμένη δυναμική στα περιφερειακά, τα οποία μάλιστα είναι κρυμμένα μέσα στα φυτά. 

Φιλίπ

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, θεατρικών παραστάσεων, τηλεοπτικών σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook και στο Instagram.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)

Fourmi (2019)

Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) (Α/Μ)