Raid dingue (2016)


Ελληνικός τίτλος: Μ.Α.Τ. -Μονάδα Αποδόμησης Τάξης

Κωμωδία των Pathé/TF1, σε σκηνοθεσία Ντάνυ Μπουν, με τον ίδιο και τους Αλίς Πολ, Μισέλ Μπλαν, Υβάν Ατάλ, Σαμπίν Αζεμά, Πατρίκ Μιγ, Φρανσουά Λεβαντάλ. 

Η Ζο είναι η πιο άγαρμπη και μειωμένης αντίληψης αστυνομικίνα στο Παρίσι, η οποία έχει βάλει στόχο ζωής να την πάρουν στα ΜΑΤ. Όταν αποτυγχάνει στις εξετάσεις για δεύτερη φορά, απογοητευμένη καθώς είναι, απειλεί τον πατέρα της (που είναι ο Υπουργός Εσωτερικών) και τον αρραβωνιαστικό της πως θα καταταγεί στη Λεγεώνα των Ξένων, οπότε μπαίνουν τα μεγάλα μέσα να γίνει δεκτή στις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, τουλάχιστον για τη βασική εκπαίδευση. 

Ο Ντάνυ Μπουν, τα έχουμε ξαναπεί, είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος και ιδιαίτερα αγαπητός στο γαλλόφωνο κοινό ως κωμικός. Εδώ, αναλαμβάνοντας ξανά και τον ρόλο του σκηνοθέτη, έχει το ήθος και τη σοφία να κάνει ο ίδιος πίσω ως πρωταγωνιστής (δίνοντας στον εαυτό του ναι μεν τον κύριο ρόλο αλλά όχι τον βασικά κωμικό) και να ξαμολήσει μπροστά τον σίφουνα που λέγεται Αλίς Πολ. Δυναμική κωμίκα, σε σλάπστικ ρόλο ως επί τω πλείστον, κουβαλάει όλη την ταινία επάνω της, δίνοντας αυτή ουσιαστικό πάτημα στους συμπρωταγωνιστές της για τα αστεία και τις πλάκες. Απόλαυση ο Υβάν Ατάλ στον ρόλο του Σέρβου τρομοκράτη, εσωτερικού χιούμορ το δίδυμο Μισέλ Μπλαν-Φρανσουά Λεβαντάλ στις σκηνές μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών και Διευθυντή των ΜΑΤ αντίστοιχα. Είναι γρήγορη ταινία, έχει δράση, έχει γέλιο, είναι goofball και δεν ντρέπεται διόλου γι' αυτό, κι αν ήταν αμερικανική παραγωγή θα ήταν κάτι σαν την μπατσίνα του Μπέβερλυ Χιλς, ας πούμε, με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ. Απολαυστική και διασκεδαστική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Disorder (2024)

Αρραβωνιάσματα (1950) (Α/Μ)

O τελευταίος πειρασμός (1964) (Α/Μ)

Les amours d'Anaïs (2021)

Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης (1970) (Α/Μ)