Ο γυναικάς (1957) (Α/Μ)


Κωμωδία της Ανζερβός, σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου, με τους Χρήστο Ευθυμίου, Σμάρω Στεφανίδου, Μπέμπα Κυριακού, Βύρωνα Πάλλη, Λαυρέντη Διανέλλο, Σμαρούλα Γιούλη, Ζωή Φυτούση. 

Ο Πασχάλης Ζουμπουλός είναι ένας καθ' ομολογίαν άριστος οικογενειάρχης και επιχειρηματίας, διευθυντής του οίκου μόδας Φραμπαλάς & Σία. Έχει, όμως, ένα μικρό ελάττωμα: δεν μπορεί να αντισταθεί στις γυναίκες, με αποτέλεσμα να μπλέκει διαρκώς με τον ποδόγυρο. Με τον Οίκο του να πρέπει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό για τα πιο πρωτοποριακά και κομψά γυναικεία μαγιώ, ο χαριτωμένος κ. Ζουμπουλός, πρέπει να φροντίσει ώστε και να ξεχωρίσει η εταιρεία του αλλά και να γλιτώσει από τα γυναικομπλεξίματα που δημιουργούν ένα σωρό παρεξηγήσεις. 

Με βασικό όχημα επιτυχίας τον πρωταγωνιστή της, Χρήστο Ευθυμίου, η ταινία επενδύει επάνω στην κωμική παρουσία του αλλά και το έμφυτο ταλέντο του για να στήσει ένα γαϊτανάκι από χαριτωμένες παρεξηγήσεις. Με ένα ανάλαφρο σενάριο δια χειρός Νίκου Τσιφόρου και Πολύβιου Βασιλειάδη και συμπαθέστατους ηθοποιούς, ο "Γυναικάς" δεν πρωτοτυπεί στα σημεία, είναι όμως feelgood στο σύνολό του και διασκεδαστικός, ενώ αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα του ύφους του συνόλου των ταινιών της Ανζερβός που υποστήριζε με σοβαρότητα τις παραγωγές της και η οποία αν είχε εξακολουθήσει τη λειτουργία της και τα χρόνια που στην κινηματογραφική αγορά εισέβαλαν άσχετοι παραγωγοί της αρπαχτής, θα είχαμε ακόμα περισσότερες καλές ελληνικές ταινίες.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών, σειρών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)