Μια ελληνίδα στο χαρέμι (1971)


Μουσική κωμωδία της Finos, σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνη Εξαρχάκο, Βαγγέλη Σειληνό, Μαρία Ιωαννίδου, Γιώργο Γαβριηλίδη, Δημήτρη Καλλιβωκά, Μαρία Μπονέλλου. 

Η Ρένα δουλεύει στο τηλεφωνικό κέντρο μιας εταιρείας, όπου όχι μόνο αντιμετωπίζει τις παραξενιές του αφεντικού της και των συναδέλφων της, αλλά αναγκάζεται να τους λέει και το φλιτζάνι, σχεδόν καθημερινά. Στο σπίτι της εν τω μεταξύ, έχει να αντιμετωπίσει τους δύο ημίτρελους και αχαΐρευτους αδελφούς της -ο ένας θέλει να γίνει εφευρέτης για να λύσει το οικονομικό τους πρόβλημα και ο άλλος παίζει μουσική και χορεύει όλη μέρα. Με μια παρεξήγηση που προκαλείται από ένα λαχείου που αγόρασαν από κοινού με μία συνάδελφο, η Ρένα χρειάζεται ξαφνικά να βρει πολλά λεφτά μαζεμένα, οπότε ο ένας αδελφός (ο εκπαιδευόμενος εφευρέτης) της προτείνει να παραστήσει το μέντιουμ, ώστε να εκμεταλλευθούν τα άφθονα κορόιδα. Εκείνη δέχεται, και παρά τους αρχικούς δισταγμούς της, η απάτη δείχνει να πετυχαίνει. Μόνο που δεν αργούν να ξεκινήσουν οι παρεξηγήσεις.

Από τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της Ρένας Βλαχοπούλου στη Finos, η ταινία έχει βγάλει εξαιρετικές στιγμές, όπως την πόρτα που κλείνει στο άκουσμα του ονόματος "Βαγγέλη" και τους εξαιρετικά χαριτωμένους διαλόγους ανάμεσα στα αδέλφια, στο πρώτο μέρος. Δυστυχώς, δεν συνεχίζει το ίδιο καλά και στην τρίτη πράξη, όταν βρίσκονται στη Σαουδική Αραβία, αιχμάλωτοι του Σεΐχη, αφού τότε τα αστεία μετατρέπονται σε χοντροκοπιές. Στο σύνολό της, όμως, εξακολουθεί να φαντάζει διασκεδαστική και πρόσχαρη, με τη Μαρία Ιωαννίδου στη μακράν καλύτερη εμφάνισή της στο σινεμά στο ρόλο της χαζής.

Για περισσότερες κριτικές ταινιών και παρουσιάσεις κινηματογραφικών αιθουσών, ακολουθήστε μας στο Facebook στη σελίδα Cinemano.

Το αρχείο των ελληνικών ταινιών του Cinemano (μέχρι και τη δεκαετία του '70) βρίσκεται εδώ. Τις πιο ανεξάρτητες και όσες γυρίστηκαν από τα χρόνια του '80 και μετά, θα τις βρείτε εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέατρο - Ρουά ματ (2024)

Θέατρο - The Big Game (2024)

Θέατρο - Τζούλια (2024)

Fourmi (2019)

Θέατρο - Έρωτας-Κόκκινο Φιλί -Κεφάλαιο ΙΙΙ (2024)